zaterdag 27 november 2021

Alles over Altena

Cliëntenraad Beatrixziekenhuis zoekt ook in Altena nieuwe leden

3 januari 2013 (door WerkendamNet)

ALTENA - De Cliëntenraad van het Beatrixziekenhuis is op zoek naar drie nieuwe leden en brengt ook in de regio Altena een persbericht uit.. De cliëntenraad zoekt betrokken leden die namens de patiënt willen meedenken over de kwaliteit van zorg, liefst met bestuurlijke ervaring en affiniteit met de zorg. Drie leden van de cliëntenraad stoppen met hun werk omdat hun zittingstermijn afloopt.

‘Mede door de inzet van de leden van de Cliëntenraad is er veel verbeterd in het Beatrixziekenhuis’, zegt de heer Stegeman, ‘Dat betekent niet dat de raad nu achterover kan gaan leunen, er is en blijft veel te doen. Een belangrijk punt daarbij is dat er goed naar patiënten geluisterd wordt en dat de diverse onderzoeken op elkaar aansluiten’. Ziekenhuiszorg is een dynamisch werkgebied met steeds nieuwe uitdagingen waar maatschappelijk ook veel aandacht voor is. Scheidend lid Meppelink voegt daar aan toe dat in de vergadering van de Cliëntenraad ook het beleidsplan van het ziekenhuis wordt besproken. De Cliëntenraad staat achter de visie van het Beatrixziekenhuis om zich te richten op kwalitatief goede basiszorg.

Samenwerken
Daarnaast is de huidige verbouwing van het Beatrixziekenhuis een belangrijk onderwerp van gesprek tussen de Cliëntenraad en de Raad van Bestuur van het ziekenhuis. De heer Dijkstra is hier als lid van de Cliëntenraad nauw bij betrokken. ‘Er verandert veel in het ziekenhuis. Zo is onlangs het mooie, nieuwe OK-complex opgeleverd’, vertelt de heer Dijkstra, ‘Vanuit de Cliëntenaad praten we o.a. mee over het nieuwe polikliniekconcept, de kleuren van het interieur en de restaurantvoorziening. Daarnaast dringen wij er tijdens de bouw op aan om de overlast voor patiënten en bezoekers zoveel mogelijk te beperken. Zo werken we samen aan de totstandkoming van een mooi up-to-date ziekenhuis.’

Profiel
De Cliëntenraad zoekt kandidaten met affiniteit voor ziekenhuiszorg en die het vermogen bezitten kritisch en analytisch te kunnen denken. De personen die wij zoeken zijn onbevooroordeeld, evenwichtig, initiatiefrijk en bereid om tijd te investeren in de bijbehorende werkzaamheden. Organisatorische en zorginhoudelijke ervaring strekt daarbij tot de aanbeveling. De Cliëntenraad vergadert iedere maand met uitzondering van de maand augustus. Kandidaten kunnen zich aanmelden tot drie weken na verschijnen van dit bericht.  

Geïnteresseerd?
Als u geïnteresseerd bent om de Cliëntenraad van het Beatrixziekenhuis te versterken, dan kunt u uw cv met motivatie sturen naar Cliëntenraad Beatrixziekenhuis, Postbus 90, 4200 AB Gorinchem. (Voor meer informatie over de Cliëntenraad, zie ook www.rivas.nl).

Lees meer over:

Altena ziekenhuis
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.