vrijdag 12 augustus 2022

Alles over Altena

Biesboschzwemmers strijden om Winterkampioenschap

27 december 2012 (door WoudrichemNet)
GIESSEN - Enkele dagen voor de kerst streden 75 zwemmers van de Biesboschzwemmers in Giessen om de titel Winterkampioen. Bij de heren zou de strijd gaan tussen Lukas en Thomas Zielhorst.
 
Voor de wedstrijd was er een verschil van bijna drie seconden. Terwijl bij de dames de strijd op papier leek te gaan tussen Sanne en Marcha Admiraal. Hier was het verschil op papier aanzienlijk kleiner, namelijk ongeveer 0,7 seconden. Na ruim twee uur wedstrijd bleek dat Lukas met iets meer dan een seconde van Thomas gewonnen had, terwijl Mark Visser beslag wist te leggen op een derde plaats. Het verschil met Thomas was vijf seconden. Voor Lukas was er een persoonlijk record op de 50 schoolslag en dit gold ook voor Thomas.
 
Bij de dames liet Sanne met persoonlijke records op de rug-, school- en vlinderslag zien dat ze de titel wilde winnen, net als twee jaar geleden. Marcha deed haar uiterste best om Sanne van de titel af te houden, maar moest drie seconden toegeven. Jade Groeneveld wist net als Sanne op de rug-, school- en vlinderslag haar tijden te verbeteren, waarbij de verbetering op de vlinderslag met name in het oog sprong. Jade zwom bijna een seconde van haar beste tijd af. Mede hierdoor wist ze beslag te leggen op de derde plaats bij de dames.

Druk
Nadat de wedstrijd traditioneel afgesloten was met een baantje in het donker zwemmen en dan een kaarsje op de kant krijgen, ging iedereen met een herinnering naar huis om te gaan genieten van de kerstvakantie.
Voor de Biesboschzwemmers is de maand januari een drukke maand met deelname aan Brabantse Kampioenschappen, competitie, speedo / swimkickwedstrijd en Nederlandse Masters Kampioenschappen. Als de vorm van vanmiddag meegenomen wordt naar het nieuwe jaar belooft het een goed begin te worden.
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.