woensdag 24 april 2024

Alles over Altena

Schmidt en Van de Pol sprintkampioenen Biesboschzwemmers

24 december 2012 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Enkele dagen voor de kerst hebben 75 zwemmers uit Werkendam in Giessen gestreden om de titel winter kampioen. Zwemmers geboren in 2000 en eerder moesten van alle vier de slagen, vlinder-, rug-, school- en vrije slag, 50 meter afleggen. Bij de jongere leeftijden ging het om twee of drie afstanden.

Bij de heren zou de strijd gaan tussen Lukas en Thomas Zielhorst. Voor de wedstrijd was er een verschil van bijna drie seconden. Terwijl bij de dames de strijd op papier leek te gaan tussen Sanne en Marcha Admiraal. Hier was het verschil op papier aanzienlijk kleiner, namelijk ongeveer 0,7 seconden.

Seconde
Na ruim twee uur wedstrijd bleek dat Lukas met iets meer dan een seconde van Thomas gewonnen had, terwijl Mark Visser beslag wist te leggen op een derde plaats. Het verschil met Thomas was vijf seconden. Voor Lukas was er een persoonlijk record op de 50 schoolslag en dit gold ook voor Thomas. Bij de dames liet Sanne met persoonlijke records op de rug-, school- en vlinderslag zien dat ze de titel wilde winnen, net als twee jaar geleden. Marcha deed haar uiterste best om Sanne van de titel af te houden, maar moest drie seconden toegeven. Jade Groeneveld wist net als Sanne op de rug-, school- en vlinderslag haar tijden te verbeteren, waarbij de verbetering op de vlinderslag met name in het oog sprong. Jade zwom bijna een seconde van haar beste tijd af. Mede hierdoor wist ze beslag te leggen op de derde plaats bij de dames.

Bij de 10 en 11 jarigen ging de titel bij de jongens naar Simon Schmidt, gevolgd door Leendert Paans en Thijmen Welten. Simon zwom op de rugslag een persoonlijk record net als Leendert.  Thijmen zwom voor het eerst van de rug-, school- en vrije slag 50 meter. Bij de meisjes was de top drie voor Julia Verhoeven, Ilse van de Pol en Femke Golverdingen. Julia was op alle afstanden de beste en werd dus terecht kampioen. Ilse zwom op alle afstanden voor het eerst sinds lange tijd weer records en was dus heel blij met haar tweede plaats. Femke bleef niet achter bij Ilse en zette haar progressie van de afgelopen maanden door en werd derde.

De een na jongste categorie zwommen 50 school- en vrije slag. Bij de jongens ging Corniek van Breugel met het goud naar huis voor  Adriaan van Herwijnen en Bas voor den Dag. Allen verbeterde hun tijd op de vrije slag, terwijl Bas dit ook op de schoolslag deed. Bij de meisjes waren de prijzen voor Maud de Visser, Anne-Wil Biesheuvel en Margonda Versluis. Net als bij de jongens gingen de tijden op de vrije slag er aan en zwommen Maud en Anne-Wil ook nieuwe toptijden op de schoolslag.

Ervaren
Bij de jongste zwemmers, de 6 en  7 jarigen, stond er 25 rugslag en schoolslag op het programma. Bij de meisjes waren er vier deelneemsters en daar was Romée van Rossem de beste gevolgd door Marieke Ruijtenberg en Helena van Vuren. Voor Romée en Helena was het hun eerste wedstrijd. Bij de jongens waren er zeven deelnemers en hier waren weinig ervaren zwemmers bij. Sjaak van Herwijnen was de beste met Levi Slingerland op een tweede plaats en Niels Muijt mocht plaats nemen op de derde plaats.
Het een na laatste onderdeel van de middag was de familie-estafette. Een ouder zwemt dan met twee kinderen om de prijzen. De eerste plaats was voor de familie Boljé met een ruime voorsprong op de nummer twee, de familie Huisman die op hun beurt nipt de familie Verbeek voor wisten te blijven.

Nadat de wedstrijd traditioneel afgesloten was met een baantje in het donker zwemmen en dan een kaarsje op de kant krijgen, ging iedereen met een herinnering naar huis om te gaan genieten van de kerstvakantie. Voor de Biesboschzwemmers is de maand januari een drukke maand met deelname aan Brabantse Kampioenschappen, competitie, speedo/swimkickwedstrijd en Nederlandse Masters Kampioenschappen. Als de vorm van vanmiddag meegenomen wordt naar het nieuwe jaar belooft het een goed begin te worden.

Op de foto de clubkampioenen Lukas Schmidt en Sanne van de Pol

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.