woensdag 10 augustus 2022

Alles over Altena

Mister Disco Drive-in Show: 'Anders dan anderen'

20 december 2012 (door AalburgNet)

MEEUWEN - Hét gezicht - of beter: hét geluid - achter Mister Disco is Marko Raams uit Meeuwen. Met zijn drive-in show draait hij graag op feesten en partijen. Puur uit hobby. ( 'Het moet geen werk worden.') Raams geniet als zijn publiek plezier heeft: "Daar gaat het mij om."

Met Mister Disco - 'de drive-in show met vette bassen' - draait Raams nu een jaar of vijf. Hij vertelt dat hij als kleine jongen al helemaal gek was van plaatjes draaien, muziek en licht. Met veel plezier maakte hij in die tijd ook radio en organiseerde hij disco's. Het klinkt haast verontschuldigend als hij zegt: 'Toen zijn wij getrouwd en ging het allemaal over. Ik had er geen zin meer in. Maar een jaar of vijf geleden begon het weer te kriebelen. Ik heb het weer opgepakt. Nu komt er steeds weer wat bij en dan vernieuwen we weer wat.'
Dat 'wat' staat dan voor professionele apparatuur. Raams werkt met een discomeubel met daarin uitsluitend de beste licht- en geluidscomponenten. Hij presenteert zich met een computergestuurde lasershow met de hoofdkleuren rood, groen en blauw (daarmee maak je alle kleuren) voor eigentijdse animaties en tekstprojecties. En voor wie van techniek houdt, Raams heeft ook een truss vol lichteffecten, alles DMX gestuurd.
De rookmachine geeft in combinatie met dat alles schitterende effecten ter verdere verhoging van de sfeer. Zoals de klant dat wil. Want daar is Mister Disco duidelijk in: de mensen krijgen wat zij willen. "Wij willen het publiek een onvergetelijke avond bezorgen. Dan zijn wij ook tevreden en lig ik 's avonds met een goed gevoel in mijn bed." Tegelijkertijd klinkt het relativerend: "Ik wil het zelf naar mijn zin hebben. Dat is belangrijk. Maar daarom hoef ik niet iedere avond weg hoor. Anders wordt het werk."

Anders
Dat dagelijkse werkt vindt Marko Raams in Oosterhout, aan de Arendshof, waar hij al zestien jaar een eigen zaak runt: de Handyman. Een winkel met alles op het gebied van electrische, huishoudelijke apparatuur en wel specifiek onderdelen en accessoires. Met zijn roots in de audio- en videowereld is de Handyman-connectie dus wel te verklaren. Net zoals zijn bezigheden voor de lokale radio Aalburg FM, nu Oké FM, passen in dat plaatje. Raams maakt voor de lokale omroep onder andere het programma 'De drie van het bedrijf', waar hij de platen aan elkaar praat. Zo is het cirkeltje rond en valt zijn passie voor de drive-in show prima uit te leggen.

Mister Disco draait op bruiloften en partijen, in winkelcentra of "in een oude boerenschuur, waar het meestal wel het gezelligst is." Zo was Raams onlangs ook aanwezig bij de netwerkbijeenkomst Open Coffee Altena - editie 6.0 - in Almkerk ter ondersteuning van de live-uitzending aldaar van (toen nog) Aalburg FM.
Zijn disco-werkgebied is toch wel de wijde regio, natuurlijk Altena, maar ook Breda, Oosterhout, Drunen, Waalwijk. Hoewel 'optredens' richting de Belgische grens ook wel voorkomen. Via het bekende mond-tot-mond-principe komt de professionele disco-maker aan zijn klanten.
Afhankelijk van de grootte waarmee hij een feest of partij gaat opluisteren met vette bassen en een licht- en lasershow, zet Raams vrienden en kennissen in die zijn hobby delen. "Wij hebben wat meer licht bij ons, omdat wij anders willen zijn dan anderen. Kijk, je vindt het mooi of niet mooi. Maar een lasershow zoals wij die hebben, kom je nergens tegen. Je kunt vier lampen neerzetten en het een drive-in show noemen. Wij maken het groter, mooier. Wij willen ons echt onderscheiden."

Wie Mister Disco, als product van Altenase bodem, wil boeken, gaat naar: www.misterdisco.nl (Foto - Marko Raams (rechts): "Als mensen plezier hebben, zijn wij tevreden." (Foto Mister Disco))

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.