donderdag 25 april 2024

Alles over Altena

PvdA stemt tegen verdwijnen regeling voor minima

17 december 2012 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Naast het algemeen bekende kwijtscheldingsbeleid gemeentelijke belastingen voor huishoudens met een inkomen op bijstandsniveau kent de gemeente Werkendam een eigen kwijtscheldingregeling die van toepassing is voor huishoudens met een inkomen tot 120% van het sociaal minimum. Die unieke regeling gaat met ingang van 2013 verdwijnen. Dat meldt PvdA in de jongste nieuwsbrief.

De 126 huishoudens die hier in 2012 nog voor bijna 23.000 euro een beroep op deden staan dus met lege handen. Als enige partij in de Werkendamse raad heeft de PvdA aangegeven hier niet gelukkig mee te zijn. Minima hebben en krijgen het al zwaar te verduren.

Bezwaren
PvdA-er Corine Verweij stelt: "De andere partijen in de raadscommissie tilden er minder zwaar aan. Dat heeft vooral te maken met twee zaken. De eerste is dat de Werkendamse regeling mogelijk wettelijk niet toegestaan is. Maar... in de veertien jaar dat de regeling bestaat zijn er verschillende organen over geraadpleegd en heeft de gemeente nooit formeel te horen gekregen dat het niet mag. De tweede reden is dat de 17.000 euro die voor de regeling geraamd is wel, als extra geld, beschikbaar blijft voor regelingen voor minima en voor re-integratie. Natuurlijk zijn we daar blij mee, maar daarmee zijn niet specifiek die 126 huishoudens geholpen die nu moeten inleveren. Zolang er formeel geen bezwaren zijn tegen de eigen kwijtscheldingsregeling van Werkendam zou wat ons betreft die regeling in stand gehouden moeten worden. We zullen in de Raad van dinsdag dus tegen intrekking stemmen."

Lees meer over:

stemmen raad pvda minima
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.