dinsdag 16 april 2024

Alles over Altena

Nieuwjaarduikers gezocht voor frisse bibberduik

15 december 2012 (door AalburgNet)

AALBURG - “Bibberduik Wijk en Aalburg”  zoekt naar enthousiastelingen voor de Nieuwjaarsduik op 1 januari  aanstaande. Het is de enige, "echte" Nieuwjaarsduik in het land van Heusden en Altena en daar is de organisatie "best trots" op, zo laat men via het persbericht weten.

Deze duik is alweer de negende in de geschiedenis van Wijk en Aalburg en wordt georganiseerd door NOAD'32, WZV Trident, Wandelclub de Vrijbuiters en de EHBO, afdeling Aalburg. 

Sophia Schreuders, namens de organisatie: 'Wij willen het jaar weer fris beginnen met een Nieuwjaarsduik op de eerste dag van het nieuwe jaar."
De organisatie is er zich van bewust dat het koud is. "Dat is het meestal bij Nieuwjaarsduiken. Enkele jaren geleden hebben we zelfs het ijs uit de Maas moeten halen, maar dat zal dit jaar niet nodig zijn zoals het nu laat aanzien." Of men zich in deze kennis heeft laten adviseren door weergoeroe Piet Paulusma of diens evenknie, Weerstation Genderen, blijft onvermeld.

Muts
In ieder geval is er voor iedere deelnemer een warme Unox-muts tegen koude oortjes en een lekkere kom erwtensoep voor de inwendige mens. De oliebollen zijn gesponsord door EMTé Supermarkt te Wijk en Aalburg. Schreuders roept iedereen op vooral te komen: "Als men na al deze aanbiedingen nog niet in de stemming is om mee te duiken, kom dan gezellig kijken om de stoere deelnemers aan te moedigen", roept Schreuders wervend
.

Deelname is geheel gratis.
Dus wat let u...?

Lees de verdere details in De Agenda op Aalburg.net. (Archieffoto Nieuwjaarsduik 2011)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.