woensdag 10 augustus 2022

Alles over Altena

Drongelense noodwoning verhuisd naar Meeuwen

13 december 2012 (door AalburgNet)

MEEUWEN - Het is een megaklus, de verhuizing van een oude noodwoning van Drongelen naar Meeuwen. Het 90 ton zware gevaarte wordt in zijn geheel verplaatst naar een nieuwe locatie waar het een museum wordt.

Het gebied de Bergsche Maas is hevig gevochten tussen geallieerden en Duitsers, eind ’44 begin ’45. De dorpjes in de omgeving raakte zwaar beschadigd. Zo ook de woning van de familie Schilders. Anton Schilders was de eerste die in de woning ging wonen en nu ziet hij zijn oude huis voorbij rijden. “Ik heb er zelf ook een paar gebouwd in die tijd, maar dit was echt de eerste.

Schuur
De woning is tien jaar bewoond geweest en werd daarna in gebruik genomen als schuur. Met de nieuwe bestemming is Schilders erg tevreden: “Zo kan de jeugd ook nog zien wat er gebeurd is.” Dorpsfotograaf Arie van Veen was er bij aanwezig en maakte een prachtige fotoreportage van. Daarnaast maakte Omroep Brabant een videoreportage erover, deze kunt u hier vinden. (MeeuwenOnline)

Lees meer over:

Meeuwen noodwoning verhuizing
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.