donderdag 25 april 2024

Alles over Altena

CDA 'verbolgen' over afsluiting A27 in 2013

11 december 2012 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Tijdens de afgelopen commissievergadering is onder meer gesproken met Rijkswaterstaat (RWS) over de afsluiting van de A27dit jaar. Voor het CDA waren er verder genoeg vragen die de partij verzameld had vanuit de inwoners van de gemeente Werkendam. 

Veel klachten waren er over het claxongeluid van de wegwerkers die de hele nacht  zo met elkaar communiceren. Ook heeft het CDA gevraagd waarom wegen worden afgezet, terwijl het erop lijkt dat er niets gebeurt. Ook is er aandacht gevraagd voor de omleidingsborden. Zo stonden bij Nieuwendijk veel mensen met buitenlandse kentekens die het spoor bijster waren omdat hun navigatiesysteem steeds terug verwees. Gevraagd is om de info in het Engels te vermelden. Een punt van aandacht is ook de website waar je klachten kunt melden bij Rijkswatrerstaat. Je krijgt keurig een automatisch antwoord en daar blijft het ook bij. Verder hoor je niets meer over je opmerking. 'Dan neem je de inwoners niet serieus', aldus het CDA.

Klachten A27
Ook werd opheldering gevraagd waarom de voegen van de rjksweg Zuid-Noord / Breda Utrecht wel zijn aangepakt en de voegen van noord naar zuid (Utrecht-Breda) niet, terwijl deze echt aan onderhoud toe zijn. De reden die RWS gaf was dat er dit jaar onvoldoende budget was voor de aanpak van deze voegen. "Volgend jaar - in het weekend van hemelvaart (9 mei) - wordt de A27 opnieuw afgesloten en dan worden de voegen aangepakt."
Het CDA vindt het ronduit stuitend dat RWS aangeeft dat financiën leidend zijn en dat zo wordt omgegaan met de inwoners en bovenal met de belangen van de Werkendamse ondernemers. De commissie heeft gevraagd om de klachten door te geven aan de Directie van RWS. Het voorstel van het CDA om dit via het college met een brief te doen haalde het niet.

Lees meer over:

cda rijkswaterstaat a27
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.