dinsdag 23 april 2024

Alles over Altena

Huisverbod voor huiselijk geweldpleger

11 december 2012 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - De politie legde maandag 10 december 2012 aan een man een huisverbod op. Hij wordt verdacht van het plegen van huiselijk geweld. Naast het opgelegde proces-verbaal, mag de man tien dagen niet terug naar huis.

Een 45-jarige vrouw uit Werkendam deed maanmiddag 10 december 2012 aangifte tegen haar partner (31). Ze vertelde dat ze de afgelopen dagen enkele keren mishandeld was, nadat duidelijk werd dat hun relatie tot een einde zou komen. De politie arresteerde de 31-jarige man. Hij is ingesloten en in verzekering gesteld. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Huisverbod
De man kreeg een tijdelijk huisverbod opgelegd. Iemand die huiselijk geweld pleegt, mag tien dagen zijn of haar woning niet meer in. In die periode mag de pleger ook geen contact opnemen met de achterblijvers. De maatregel is bedoeld om de gemoederen te laten bekoelen, met als doel het geweld te stoppen. Binnen die tijd gaat de nodige hulpverlening aan de slag met de pleger en achterblijvers.

Huiselijk geweld
Huiselijk geweld is geweld dat door iemand uit de huiselijke kring van het slachtoffer is gepleegd. Politie, openbaar ministerie, reclassering, kinderbescherming, vrouwenopvang en andere hulporganisaties werken samen aan de bestrijding van huiselijk geweld.

Kijk voor meer informatie op www.huiselijkgeweld.nl

Lees meer over:

Politie huiselijk geweld
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.