vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Noordwaard: werken aan stevige bermen en schone wegen

10 december 2012 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - De bermen in de Noordwaard hebben dit jaar meer beschadiging opgelopen dan normaal. De wegen zijn daardoor viezer. Rijkswaterstaat, de gemeente Werkendam en de Combinatie Noordwaard roepen alle weggebruikers in de Noordwaard op om bij te dragen aan het behoud van de bermen en schone wegen. Zo wordt de veiligheid en begaanbaarheid in de Noordwaard gegarandeerd.

In de Noordwaard zijn de wegen vuiler en de bermen erger beschadigd dan andere jaren. Dit wordt veroorzaakt door een combinatie van factoren: de natte weersomstandigheden in deze periode van het jaar, het binnenhalen van de oogst door de agrariërs in de omgeving en de werkzaamheden van de Combinatie Noordwaard, die werken aan de ontpoldering van de Noordwaard.

Maatregelen
Om de veiligheid en de begaanbaarheid te garanderen, nemen Rijkswaterstaat, de gemeente Werkendam en de Combinatie Noordwaard een aantal maatregelen:

  • Om de bermen te ontzien, worden weggebruikers verzocht om altijd gebruik te maken van de passeerstroken bij het inhalen van gemotoriseerd langzaam verkeer. Deze stroken zijn te herkennen aan de vierkante verkeersborden. Zo blijven de bermen intact. 

  • De agrariërs in de regio worden gevraagd om hun gedeelte van de vervuiling op de wegen schoon te maken, net als voorgaande jaren.

  • Daar waar gewerkt wordt aan de ontpoldering, houdt de Combinatie Noordwaard de wegen schoon. De veegwagen rijdt elke dag rond in de hele Noordwaard.

  • De gemeente Werkendam heeft de reparatie van de bermen in de eerste week van december al uitgevoerd. Dit is eerder dan gebruikelijk.

  • Ondanks de verschillende werkzaamheden in de Noordwaard, handhaaft de gemeente het normale strooibeleid op de doorgaande routes via de Bandijk en de Galeiweg.

Wegafsluitingen
Vanwege de ontpoldering zijn sommige wegen in de Noordwaard afgesloten. Voor de afsluitingen en omleidingsroutes kunt u de kaart (PDF, 1,1 Mb) raadplegen. Weggebruikers worden verzocht zich aan de verkeersaanduidingen te houden voor een veilige en begaanbare Noordwaard.

Lees meer over:

Noordwaard ontpoldering
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.