vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Vijf medailles voor Speedo/Swimkickgroep Biesboschzwemmers

10 december 2012 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Een groep van zestien zwemmers tussen de 8 en 12 jaar heeft deelgenomen aan de tweede wedstrijd van de Speedo/Swimkick cyclus. Met vijf medailles, 23 persoonlijke en een clubrecord kon men zeker thuis komen. Daarnaast werden er nog 5 limieten behaald voor de Brabantse Kampioenschappen.

Op het programma stond onder andere de 200 meter vlinderslag. Namens de Biesboschzwemmers kwamen er vier zwemmers aan de start, waarvan er drie nog nooit meer dan 100 meter in wedstrijd verband hadden gezwommen. Tom Kruis was de enige met ervaring en hij haalde bijna zeven seconden van zijn tijd af. Julia Verhoeven, Femke Golverdingen en Xander Korsman zwommen de zwaarste vlinderslag afstand voor het eerst. Julia wist binnen de 3,5 minuut te blijven en verdiende hiermee een zilveren medaille. Daarnaast heeft zij nu het clubrecord bij de meisjes onder 11 jaar op haar naam staan en mag ze in mei in Eindhoven tijdens de ‘Brabantse’ starten. Op de 200 rugslag kwamen deze vier aangevuld met Ilse van de Pol opnieuw aan de start. Voor Xander, Tom en Julia was het de eerste keer en zij deden het heel goed. Femke en Ilse wisten hun tijden aan te scherpen.

Medaille
De tweede en laatste medaille bij de Speedogroep was voor Simon Schmidt. Hij wist op de 100 vlinderslag naar het brons te zwemmen en haalde bijna negen seconden van zijn tijd af. Hierdoor mag hij in het tweede weekend van januari tijdens de Brabantse Winter Kampioenschappen ook deze afstand zwemmen. Op de 200 vrije slag haalde Simon de limiet voor de zomer editie en in zijn kielzog liet Leendert Paans zien dat hij een grote progressie boekt. Ook Leendert mag op de 200 meter ‘vrij’ naar de ‘Brabantse’. Op de 100 vlinderslag bleef hij een kleine 2 seconden boven de limiet steken, terwijl hij deze afstand voor het eerst zwom.

Bij de swimkickzwemmers, een groep getalenteerde zwemmers onder het speedo niveau, werden drie medailles gehaald en 11 tijden verbeterd. Maud de Visser was op de 25 vrije slag en vlinderslag de beste in haar categorie en deed dit met tijdsverbeteringen op beide afstanden. De laatste medaille was voor Rebecca Branderhorst. Zij haalde op de 50 vlinderslag, die ze voor het eerst zwom, naar een mooie tweede plaats. Op de 50 ‘vrij’ had ze haar persoonlijk record met exact een seconde aangescherpt.

Voor Gioya Boljé, Bas voor den Dag, Chimène Huisman, Laura Verhoeven en Julie de Vries waren er ook persoonlijke records. Gioya verbeterde zich op de 100 vrije slag en 50 vlinderslag, terwijl Bas op de 25 ‘vrij’ en ‘vlinder’ dit deed. Chimène haalde bijna 12 seconden van haar 25 vlinderslag af en Julie verbeterde zich op de 50 en 100 vrije slag. De 50 meter tijd was een tussentijd van de 100 meter.

Programma
Eind januari staat de volgende Speedo/Swimkick wedstrijd op het programma. Op het programma staan dan onder andere de 200 en 400 meter vrije slag en 100 en 200 meter wisselslag.

Lees meer over:

sport biesboschzwemmers
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.