vrijdag 29 maart 2024

Nederlands Record voor Marjo Goelema

10 december 2012 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Negen masters, zwemmers boven de 20 jaar, zijn naar Terneuzen geweest voor de laatste wedstrijd van de Zuidelijke Cirkel 2012. Met een Nederlands , drie Brabantse en zeven club Masters Records werd de terugreis ondernomen. Daarnaast werden er 10 klassementsprijzen mee naar huis genomen.

Marjo wist op de 50 schoolslag het Nederlands Record (NMR) met ruim 0,7 seconden aan te scherpen. Dit was tevens een Brabants (BMR) en club masters record. Daarnaast zwom Marjo ook een BMR en clubrecord op de 25 vrije slag en op de dubbele afstand was er een clubrecord. Marjo wist het klassement van de kleine vrije slag, twee keer 25 meter vrije slag en twee keer 50 meter vrije slag, te winnen. Daarnaast was ze ook de beste in het kleine wisselslag klassement. Dit klassement gaat over 25 meter vlinder-, rug- school- en vrije slag.

Een categorie hoger, bij de dames tussen 45 en 49 jaar wist Annette Wijnja ook de beide klassementen te winnen. In Terneuzen zwom Annette een BMR en clubrecord op de 25 vrije slag en daarnaast nog een clubrecord op de 50 ‘vrij’. Ze verbeterde haar eigen tijd met 0,01 seconden.

Mark Visser en Marianne van Berchum haalde beide zilveren plaatsen in de klassementen. Mark deed dit, net als Marjo en Annette, in het kleine wisselslag klassement en het grote vrije slag klassement. Voor het grote vrije slag klassement moet 25, 50, 100 en 200 vrije slag gezwommen worden gedurende het jaar. Voor Marianne was er zilver in het klassement over twee keer 25 meter vrije slag en twee keer 50 meter vrije slag.

Brons
De laatste klassementsprijzen waren allemaal brons van kleur. Willem Boljé haalde in het kleine vrije slag klassement een derde plaats en Bastiaan Baggerman deed dit in het grote vrije slag klassement. De laatste die een prijs haalde was Jos de Jong. Hij wist het kleine wisselslag klassement vol te zwemmen en behaalde hiermee een bronzen plaats.

Tijdsverbeteringen kwamen op naam van Bastiaan, Marianne, Willem, Marjo en Jos. Bastiaan verbeterde zich op de 25 en 100 vrije slag en 50 vlinderslag. Voor Marianne was er een record op de 25 vlinderslag. Willem en Marjo wisten op de 25 ‘vrij’ naar een nieuwe toptijd te sprinten. Voor Jos waren er nieuwe tijden op de 50 ‘vrij’ en ‘school’. Sabrina Boekhout wist niet haar tijden te verbeteren maar bij de dames tussen 30 en 34 jaar is Sabrina de recordhoudster op de 100 vrije slag en 50 vlinderslag.

Kalender
Eind januari staat de volgende masterswedstrijd op de kalender. Plaats van handeling is dan Nijverdal en op het spel staan dan de Nederlandse titels bij de masters. Hiervoor zullen de zwemmers eerst nog deelnemen aan de clubkampioenschappen op 22 december in Giessen.