donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

WinterKerstfair bij Jaap smaakt naar meer

10 december 2012 (door WoudrichemNet)

GIESSEN - Zaterdag 8 december was het bedrijf van Jaap Verhoeven aan de Nijverheidsstraat 3 in Giessen omgetoverd tot een bijzondere ‘doe- en verwonderlocatie’ die eigenlijk niets te maken had met de normale bedrijfsvoering van Jaap. Buiten brandde de vuurkorven en de Kerstverlichting en binnen was het gezellig en knus. De bezoekers werden verwelkomd door een dichter in middeleeuwse kledij die Kertst-, Nieuwjaars- en wintergedichten voordroeg. Men kon zelf aan de slag bij een nagelstudio, advies krijgen over make-up en huidverzorging, diverse soorten gerookte vis proeven, erwtensoep eten, leren hoe je meubels kunt pimpen, ambachtelijke kaas proeven en nog veel meer.

Op de eerste etage waren vrijwel alle kunstenaars van de daar gelegen ateliers aanwezig om aan de bezoeker uitleg te geven over hun kunst. In een aantal ateliers kon men ook zelf aan de slag. Bij schilderes Petra Baardman  zijn zo’n 200 bezoekers aan de slag geweest om kerstballen te marmeren. De mooiste creaties werden gemaakt en mochten na een uurtje drogen geheel gratis mee naar huis.
In de nieuwe expositieruimte op de eerste etage waren werken te zien van beeldhouwster Lillian Mensing uit Hank, Fotogroep Lumiere en gedichten van Marcel Vaandrager en Stichting Poëzie in Altena. Als verrassing voor Jaap was er een concert van het dertig koppigs tellende gemengd koor “Van alles Wa” onder begeleiding van dirigent en pianist Bas de Ruiter.

Geslaagd
Zowel het publiek als de deelnemers kijken terug op een geslaagd evenement. Na afloop bedankte Jaap iedereen voor zijn of haar bijdrage aan het evenement en liet doorschemeren dat hier in 2013 waarschijnlijk een vervolg op komt.

Lees meer over:

jaap winterkerstfair
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.