Saturday 18 September 2021

Alles over Altena

Vijfjarige Cigo Lucas viert gezellig feest

8 december 2012 (door AalburgNet)

WIJK EN AALBURG - Vrijdag, 7 december 2012. Vijf jaar Cigo Lucas aan de Markt in Wijk en Aalburg. Dat verdient een feestje. Tijdens de 'extra koopavond' is het in de winkel dan ook een behoorlijke drukte. Achterin de langerekte winkel staat een weldaad aan felicitatiebloemen en dito bloemstukken van ongetwijfeld familie, vrienden, kennissen en andere belangstellenden. Tussen de mensen staan René en Carola Lucas als tevreden ondernemers te genieten van de grote belangstelling. Radio Oké FM maakt radio en grappen, BBQ Compleet uit Veen deelt hapjes uit en de 'extra koopavond' smaakt (en voelt) bijzonder gezellig.

Tussen de drukte heeft René Lucas wel even tijd om te reageren. Hij is wat beduusd van alle aandacht. 'Ja, het is ontzettend gezellig. Je hoopt dat je iets organiseert wat aanslaat bij de mensen. Maar dit is wel een beetje boven verwachting. Ik heb er geen woorden voor', zegt de anders best goed gebekte Lucas. Ondertussen gaat Radio Oké FM aan de gang met iets dat op een spel lijkt. Twee kids kunnen een shirt en een bal winnen. Zij moeten zo snel mogelijk vijf mensen 'Oké FM' laten roepen. De kinderen slagen met vlag en wimpel, het publiek wil namelijk best meewerken. Het oranje shirt (met handtekeningen) en de bal verwisselen van eigenaar.

Postagentschap
René Lucas legt uit dat zij de achterliggende twee weken de winkel hebben veranderd. Er is meer ruimte gekomen voor het postagentschap dat eerst achterin de zaak zat. Op die plek kan nu onder meer geld gestort en opgenomen worden. Ook de postbussen kregen een andere opstelling. De postbalie is gebleven, maar staat nu in het verlengde van de winkel. 'Wij vonden in deze metamorfose, samen met het jubileum, ook een leuke reden iets extra's te doen voor onze klanten.'

Toekomstverwachting
Een toekomstverwachting uitspreken in de huidige economisch wat lastige tijd vindt Lucas moeilijk. Hij gaat er in ieder geval van uit tenminste nog eenzelfde periode de nering met heel veel en alles te mogen runnen in een gemeenschap die hem na aan het hart ligt. Hoewel hij zelf wellicht niet helemaal door heeft welke plek de winkel inmiddels binnen de Aalburgse gemeenschap inneemt, heeft hij het als ondernemer in ieder geval goed naar zijn zin. 'Wij hebben ons prima geworteld hier.'
Lucas zelf is Feyenoorder in hart en nieren, maar een winkel in de Maasstad wil hij niet. 'Het  leven hier is goed en lekker relaxed. Ik wil als ondernemer niet de grote stadproblematieken. Ik ben hier opgegroeid en ken de taal en de streek.'
Het is helder: als ondernemers én als mens hebben René en Carola Lucas zich in vijf jaar tijd prima gesetteld in de Aalburgse regio. Op dan maar naar de volgende vijf...

Buiten is het koud, maar in de winkel bij Cigo Lucas blijft het nog lang gezelig... (Tweede van rechts: René Lucas in gesprek met een van de vele bezoekers. Foto Aalburg.net)

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.