donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Mooie start wedstrijdseizoen voor meisjes Andelo

8 december 2012 (door WoudrichemNet)

ANDEL - Turnsters Esra Kostense, Eva de Fijter en Lisa den Hartog turnden op zaterdag 8 december de eerste wedstrijd van het seizoen. De zogenaamde, pre season contest, werd gehouden in de Spartazaal in Dordrecht. Alledrie de meisjes kwamen uit in de vijfde divisie op niveau negen.

Voor Lisa den Hartog was dit de grootste stap. Zij turnde vorig jaar nog in de zesde divisie op niveau elf en liet zien dat zij wel degelijk toe is aan een grotere uitdaging. Lisa startte met een prachtige brugoefening die haar een hoge score opleverde. Op vloer liet ze zien dat ze nu ook haar loopoverslag beheerst. Lisa behaalde uiteindelijk een mooie 27ste plaats in het grote deelnemersveld.

Ook voor Eva de Fijter was dit een mooie kans om zichzelf klaar te maken voor de grote wedstrijden. Aangezien het ophurken op brug nog een wankel punt is, koos zij voor een eenvoudiger element wat in haar voordeel werkte. De turnster mag trots zijn op een 29ste plaats in het klassement.

Bij het toestel sprong maakte Esra Kostense voor het eerst een overslag met plank, wat meer punten oplevert dan de sprong met trampoline. Voor haar vloeiende brugoefening kreeg zij zelfs een 13.60. Esra turnde zich met een stabiele wedstrijd naar een twaalfde plaats. (Foto Andelo)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.