donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Aalburg heeft nieuwe coalitie

7 december 2012 (door AalburgNet)

AALBURG - De vijf partijen uit de Aalburgse gemeenteraad zijn tot overeenstemming gekomen wat betreft een nieuwe coalitie voor de resterende raadsperiode tot maart 2014. CDA, CU, Ideaalburg, VVD en PvdA hebben samen acht van de vijftien zetels in de raad. Vanuit deze coalitie worden drie kandidaten voorgesteld om toe te treden tot het College van Burgemeester en Wethouders.

Deze kandidaten zijn Cees Schreuders (CDA), Hermen Vreugdenhil (CU) en Sylvana de Backer (VVD).

Tijdens de raadsvergadering van 18 december aanstaande zullen zij aan de raad worden voorgedragen om te worden benoemd. In de tussenliggende periode zal de onderlinge portefeuilleverdeling nader worden uitgewerkt en zal het coalitieakkoord worden opgesteld.

Coalitieakkoord
Het coalitieakkoord zal eveneens tijdens de vergadering van 18 december worden gepresenteerd. Vervolgens zal het in de opiniërende raadsvergadering van januari worden besproken, waarna het in de besluitvormende raadsvergadering van januari kan worden vastgesteld.

Alle Aalburgse partijen hebben een constructieve bijdrage geleverd aan het formatieproces. De vijf coalitiepartijen en hun beoogde wethouders hebben er dan ook het volste vertrouwen in dat het gemeentebestuur zich de komende periode optimaal zal kunnen inzetten voor de belangen van Aalburg.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.