donderdag 25 april 2024

Alles over Altena

Waarderingspenning voor vrijwilligers gemeente Werkendam

7 december 2012 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Vanmorgen ging op het gemeentehuis in Werkendam niet alleen de vlag uit in verband met de verjaardag van Prinses Amalia maar ook vanwege het feit dat aan vier inwoners van de gemeente Werkendam de Waarderingspenning werd uitgereikt.

In maart 2004 heeft de gemeenteraad besloten een Waarderingspenning voor vrijwilligerswerk in te stellen waarbij per kalenderjaar maximaal vijf penningen worden uitgereikt. De waarderingspenning is een cirkelvormig object met een diameter van vijf centimeter, verzilverd geoxideerd. De afbeelding op de voorzijde is gelijk aan de afbeelding op de ambtsketen van burgemeester Breuer, namelijk het Wapen van de gemeente Werkendam voorzien van de tekst "Gemeente Werkendam". De achterzijde van de Waarderingspenning vermeldt de tekst: "Deze penning is een blijk van waardering voor het vrijwilligerswerk dat in onze gemeente wordt gedaan".

Penningen
Als eerste ontving mevrouw de Graaf-de Haan uit Nieuwendijk uit handen van burgemeester Breuer de penning vanwege haar betrokkenheid bij de Soos, de gym en het Jan Biesheuvel Dijkhuis, maar ook omdat zij al 15 jaar de maaltijden verzorgt bij het Steunpunt in Nieuwendijk.

De Sleeuwijkse heer Buurma heeft zijn waarderingspenning dik verdiend door onder andere zijn jarenlange betrokkenheid bij vier werkendamse bewonerscommissies, als bestuurslid van Huurdersvereniging Werkendam, zijn jarenlange betrokkenheid bij de EHBO en zwembad Bijtelskil uit Sleeuwijk.

Als derde kreeg de heer Arend Borsboom, eveneens woonachtig in Nieuwendijk, de penning uitgereikt. De heer Borsboom is al vele jaren de spil bij de Nieuwendijkse Tennisvereniging De Hei. Hij heeft gedurende de afgelopen dertien jaar al diverse functies vervuld, zoals vice-voorzitter, kantinebeheerder en coördinator onderhoud. Destijds bij de bouw van de huidige kantine, die grotendeels door de eigen leden werd gerealiseerd, werd hij al benoemd tot Burgemeester van Baan 5, de naam van de kantine van TV de Hei.

Als laatste kreeg mevrouw De Gast haar penning overhandigd van burgemeester Breuer omdat zij maar liefst al vijfendertig jaar betrokken is bij Stichting SOJO uit Hank. Het doel van de stichting is het creëren van meer saamhorigheid in het dorp. Dit wordt gerealiseerd door het organiseren van activiteiten voor jong en oud. Mevrouw De Gast was daar onder andere bestuurslid en penningmeester. Ook nu is zij nog altijd actief binnen de Stichting.

Oorkonde
Wethouder Peter van der Ven overhandigde aan alle vier nog de bijbehorende oorkonde, waarop de bijzondere verdiensten van de vrijwilligers staan omschreven. Tevens ontvingen zij nog een fraai boeket.

Lees meer over:

waarderingspenning breuer
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.