vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Gladheidbestrijding in Werkendam

7 december 2012 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Nu Koning Winter weer op zijn spreekwoordelijke troon zit, trekken ook de strooiauto's er weer op uit. De gemeente Werkendam heeft regels opgesteld voor de gladheidbestrijding op het openbare wegennet. 

De gemeente heeft de strooiroutes zo gekozen dat de meeste inwoners binnen een acceptabele afstand op een gestrooide weg (hoofdroute) uitkomen. Ook de hoofdfietspaden strooit men direct met de eerste route.  De gemeente laat weten: 'Onder bijzondere omstandigheden bij lang aanhoudende gladheid kunnen we besluiten ook buiten de vastgestelde strooiroutes de gladheid te bestrijden.'

Eigen verantwoordelijkheid

Op hoofdwegen en hoofdfietspaden strooien we om gladheid te bestrijden.  Woonstraten en voetpaden zijn geen onderdeel van de strooiroutes.
Gemeente Werkendam: 'Wij vragen u om, als u met gladheid de weg op gaat, uw weggedrag aan te passen aan de winterse omstandigheden en goed op te letten. Ook vragen wij inwoners om de eigen stoep rondom het huis sneeuwvrij te houden. Hiermee maakt u het voor de mensen in uw omgeving makkelijker om naar buiten te gaan. Uw eigen stoep vegen is niet verplicht, maar wel gewenst."

De strooiploegen hebben regelmatig last van auto’s die ver van de stoepranden af staan geparkeerd. Ook staan er veel auto’s te dicht op de bocht. "Dringend verzoeken wij u daarom om uw auto’s zo dicht mogelijk langs de trottoirs te plaatsen.'

Het gladheidbestrijdingsplan ligt op het gemeentehuis ter inzage. De strooiroutes kunt u hieronder downloaden.

Lees meer over:

Winter glad gladheid strooien
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.