vrijdag 21 januari 2022

Alles over Altena

Ommetje Genderen gaat er komen

4 december 2012 (door AalburgNet)

GENDEREN - Tijdens de opiniërende raad dinsdagavond werd gesproken over mogelijkheden 'het ommetje Genderen' op de kaart te krijgen. Aankoop en aanleg moeten (deels) worden bekostigd uit de IDOP-gelden en een bijdrage van Brabant Water. De raad oordeelde positief over het voorstel, maar vond wel dat er meer zekerheid moest komen over de verkoop van dat deel van de grond dat overbodig is.

Was de aanleg van het Genderens wandelpad eerder nog reden tot discussie, daar was nu weinig meer van over.
Voor de aanleg wordt daarom 49.640 m2 grond gekocht voor een bedrag van 275.000 euro. De aanleg kost 130.000 euro. Voor het pad is slechts 2570 m2 grond nodig. Het deel dat 'over' is, wordt verkocht aan Brabant water, dat 40.000 euro wil investeren.

Het wandelpad voert straks voor een deel over het terrein van Brabant water en volgt het tracé van de vroegere Groene steeg, een pad dat voert vanaf Veen naar Heesbeen.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.