vrijdag 21 januari 2022

Alles over Altena

Scouting Altena installeert nieuwe leden Mowgli-horde

4 december 2012 (door WerkendamNet)

SLEEUWIJK - "Ik beloof mijn best te doen". Vorige week zaterdag was het de beurt aan zes nieuwe welpen van de Mowgli-horde van Scouting Altenagroep om deze zin op te zeggen tijdens hun installatie.

De ochtend begon zoals gewoonlijk voor de Mowgli-welpen om 10 uur 's ochtends, maar het was meteen al duidelijk dat er iets bijzonders ging gebeuren vandaag. De jongste welpen liepen met een nieuwe groene blouse rond en het was een gezellige drukte met ouders en andere familie. De ouders kregen binnen in het lokaal een presentatie over de Altenagroep en Scouting Nederland. De welpen begonnen buiten met een actief spel en dat was nodig ook om warm te blijven!

Welpenwet
Na een rondje limonade was het om 11 uur zo ver en werden de eerste nieuwe welpen naar voren gehaald onder het toeziend oog van de ouders en overige welpen. Met de rechterhand maakten zij de welpengroet en de linkerhand werd op de Nederlandse vlag gelegd. Vervolgens moesten de nieuwe welpen de welpenwet opzeggen:

Ik beloof mijn best te doen
Een goede welp te zijn
Iedereen te helpen waar ik kan
En me te houden aan de welpenwet
Jullie kunnen op me rekenen


Na het opzeggen van de welpenwet waren de welpen echt geïnstalleerd en kregen zij onder luid applaus de verdiende insignes en natuurlijk de groepsdas.

Vragen
Na het officiële gedeelte werd het tijd om eens te testen wat de welpen nu daadwerkelijk wisten over de Altenagroep en Scouting Nederland met een spelletje "ren je rot". Er werden allerlei vragen gesteld: van "wie zijn de oprichters van de Altenagroep" tot "wat voor dier is Baloe in het Jungleboek verhaal". Er werd bij iedere vraag drie mogelijke antwoorden gegeven en daarna moesten de welpen naar de pion rennen waarvan ze dachten dat het goede antwoord was. Na deze actieve en leerzame afsluiting was het alweer tijd voor de welpen om naar huis te gaan. (Scouting Altena - Foto Scouting Altena)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.