woensdag 19 januari 2022

Alles over Altena

Bezoek Sint aan Altenahove groot succes

4 december 2012 (door WoudrichemNet)

ALMKERK - De Sinterklaaskindermiddag is al vier jaar een traditie in verpleeghuis Altenahove in Almkerk. De medewerkers van afdeling Akkerwinde ervaren elk jaar dat ouderen en kinderen bijzonder goed samengaan. Deze succesformule maakt bij beide partijen blije reacties los. De kinderen van een aantal personeelsleden van De Riethorst Stromenland kwamen op 21 november bijeen in verpleeghuis Altenahove. Het werd een gezellige middag waar volop geknutseld werd voor de goedheiligman.

Dit jaar waren er negen kinderen van de partij. Lisanne van der Westen is activiteitenbegeleidster op afdeling Akkerwinde en vertelt: Samen met de bewoners deden de kinderen hun uiterste best om de mooiste Sinterklaas werkjes te maken. Ook zwarte Piet hielp een handje mee en dat was voor sommige kinderen best spannend. Uiteraard werden er uit volle borst Sinterklaasliedjes gezongen en werd er de hele middag flink gesnoept en gelachen. De bewoners vonden het geweldig om de kinderen aan het werk te zien. Van kinderen worden de meeste ouderen heel opgewekt, het doet echt iets met hen. Het was een heel geslaagde middag. Op naar volgend jaar, want iedereen kijkt daar nu weer naar uit!’

Vertrouwd
In verpleeghuis Altenahove zijn er twee afdelingen die speciaal geënt zijn op de zorg voor mensen met dementie. Het creëren van een sfeer die huiselijkheid en vertrouwdheid uitstraalt past binnen ‘omgevingszorg’. Dit is de visie van waaruit De Riethorst Stromenland werkt als het gaat om zorg voor mensen met dementie. Voor deze groep mensen is het erg van belang dat zij zich veilig en geborgen voelen. Doorgaans herinneren mensen met dementie voornamelijk beelden uit het verleden. Activiteiten met kinderen rondom een traditioneel feest als Sinterklaas zijn erg herkenbaar en vertrouwd. (Foto Riethorst Stromenland)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.