vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Hoogstraat ontruimd na gaslek bij voormalige ABN AMRO

3 december 2012 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - In een leegstaand pand van de ABN AMRO Bank aan de Hoogstraat in Werkendam is rond twaalf uur tijdens werkzaamheden een gaslek ontstaan. Tien omliggende woningen en winkels werden uit voorzorg ontruimd. Het lek werd door netbeheerder Enexis gedicht. Hierna heeft de brandweer het pand geventileerd. Nadat metingen aanwezen dat het weer veilig was, mocht iedereen de ontruimde panden weer in.

Het gaslek in het pand ontstond rond 12.00 uur tijdens werkzaamheden, toen er in de gasleiding werd geboord. Hierdoor hoopte het gas zich op in het gebouw en met name in de kruipruimte. Medewerkers van Enexis hebben de toevoerleiding afgesloten, hiervoor moest een gat op straat voor het gebouw worden gegraven. Hierna hebben brandweerlieden het pand geventileerd en metingen verricht.

Burgemeester
De hulpdiensten waren snel aanwezig, waarna er werd opgeschaald naar een zogenoemde grip 1-situatie, waarbij een Commando Plaats Incident werd ingericht. 

Rond 15.00 uur werd het sein 'Veilig" gegeven waarna omwonenden en winkeliers konden terugkeren naar hun pand. Burgemeester Breuer  kwam ter plaatse om met de omwonenden na te praten.

Lees meer over:

Brandweer Enexis gaslek Hoogstraat
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.