woensdag 8 december 2021

Alles over Altena

Progresssieve politiek gaat in 2014 samenwerking aan

3 december 2012 (door WerkendamNet)

ALTENA -  Donderdagavond namen leden van PvdA Werkendam, Woudrichem en Aalburg een besluit dat van 'historische betekenis' kan zijn voor aanhangers van een progressieve politiek in deze regio. De PvdA-leden in Altena stemden, in grote meerderheid, in met het bestuursvoorstel de gemeenteraadsverkiezingen (GRV) 2014 samen met D66 en GroenLinks in te gaan. Aldus de PvdA Nieuwsbrief.

De samenwerking tussen de in Altena woonachtige leden van de drie partijen gebeurt in de vorm van een vereniging met de naam Progressief Altena (PA), waarvan zij allemaal lid zullen zijn (tenzij ze uitdrukkelijk aangeven dit niet te willen). Ook personen die geen lid van deze drie partijen, de zogenoemde Onafhankelijken, kunnen zich aanmelden voor het lidmaatschap van deze vereniging; en langs deze weg zelfs raadslid en wethouder worden. Zij moeten, om het lidmaatschap te verwerven, dan wel akkoord gaan met de beginselverkaring, de statuten en het huishoudelijk reglement van PA. De leden van de PvdA vinden dat, op basis van de stukken die er liggen, het voorlopige bestuur van PA aan de slag kan gaan met het uitwerken van de plannen en de voorbereiding van de GRV 2014.

Besluiten
De leden van D66 en GroenLinks in Altena zullen in de komende weken besluiten over hun deelname aan dit politieke project, met als einddoel één gezamenlijke lijst van de drie partijen in ieder van de drie gemeenten, die verantwoording verschuldigd zijn aan de leden van de vereniging.
Daarnaast zijn er politieke en sociale activiteiten die de PvdA-Altena niet gauw op zal geven (met name het Rode Ponenfeest op 1 mei in Woudrichem, het Zomeravondfeest bij De Boetkeet in Werkendam, avonden met Kamerleden van de PvdA). Het gaat dus niet om de opheffing van de PvdA-afdeling Altena, maar om de verheffing ervan tot een bredere progressieve beweging, ten versterking van de positie van progressief links in de gemeentelijke politiek. Dus: "Om misverstanden te voorkomen: PvdA-Altena (Werkendam / Woudrichem / Aalburg) blijft gewoon bestaan. Er zijn andere verkiezingen —provinciale, landelijke en Europese— die Altena royaal overstijgen en om het voeren van campagne in Altena vragen, waarbij progressief-linkse samenwerking een vrijwel onzichtbaar scheepje aan een verre einder is", zo meldt de Nieuwsbrief.

Lees meer over:

Altena
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.