vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Nieuwe Werkendamse veldoop succesvol

3 december 2012 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - De eerste editie van  de sportivity veldoop in Werkendam was afgelopen weekeinde zeer succesvol. In het zonnetje stonden om 14.00 uur een kleine veertig atleten klaar voor de loop over 7 kilometer door het lopen van 4 ronden. De ronde bestond uit grasland met veel modder en een zwaar klimmetje over de oude vuilstortplaats waar de koeien toe stonden te kijken. Na nog even over een weiland te ploeteren kwam je weer bij het start/finish gedeelte.

Direct na de start ontstond een groepje met Lucas van der Veen, Corne Peters, Johan Roozemond met vlak daarachter Egbert Hooijkaas. Roozemond en Hooijkaas vielen terug en nadat Peters  meerdere malen op het zware stuk probeerde weg te komen was Van der Veen aan het einde in de eindsprint het snelste. Zijn eindtijd van 27.49 toonde aan dat het een zware loop was. Bij de dames was Ciska Hensen veruit de sterkste, zij deed 30.25 over de 7  kilometer. Organisatoren Martin Delleman en Paul Wijnja werden na afloop overladen met complimenten voor hun nieuwe initiatief.

De gekozen locatie werd door alle lopers zeer positief ontvangen wat er waarschijnlijk zal toe leiden dat de sportivity cross een vervolg zal krijgen. Voor alle uitslagen kun je kijken op www.altenaroadcircuit.nl

Lees meer over:

sportivty circuit
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.