vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

En de Aalburgse coalitiekaravaan, hij trekt voort...

29 november 2012 (door AalburgNet)

AALBURG - Op woensdagavond 28 november trok de coalitiekaravaan verder door Aalburg en werden vervolggesprekken gevoerd met de diverse partijen. Hoewel BAB en de Aalburgse Alliantie zich eerder terugtrokken, werd wel de inbreng van de twee meegenomen in het vervolgonderzoek naar een nieuwe coalitie. En zo konden de uitgenodigde SGP, CDA, CU, Ideaalburg, VVD en PvdA het op vrijwel alle onderwerpen naar inhoud eens worden. De overgebleven onderlinge verschillen zijn "klein en overbrugbaar", aldus het vanmiddag uitgegeven persbericht. Daarmee is naar zekere verwachting voor een coalitieakkoord - op inhoud - voldoende draagvlak gecreëerd.

De komende dagen moet blijken welke partijen nu de best mogelijke combinatie kunnen vormen voor een coalitie. Als deze partijen de gemaakte keuzes onderschrijven zullen waarschijnlijk op donderdag 6 december, vervolggesprekken worden gevoerd. Deze gesprekken zullen dan met name gaan over de invulling van de wethoudersposten. Door diverse partijen zijn gekwalificeerde kandidaten aangedragen. Gelegenheidswoordvoerder Kees de Waal: "Om privacyredenen kunnen daar nog geen verdere mededelingen over worden gedaan." Ondertussen wordt ook gewerkt aan het zoveel mogelijk in beeld brengen van de financiële en maatschappelijke consequenties van het voorziene coalitieakkoord.

Tijdverlies
Iedereen die bij dit proces is betrokken, aldus de vrijgegeven informatie, is zich bewust van de noodzaak om snel tot besluitvorming te komen. Zo kan de bestuurlijke draad in Aalburg met zo weinig mogelijk tijdverlies weer worden opgepakt.
Uiterlijk morgen (vrijdag)worden de fractievoorzitters, die woensdagavond bij de gesprekken aanwezig waren, geïnformeerd over de dan gemaakte keuzes en het vervolg van het proces.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.