vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Oud speelgoed levert sleetje op

29 november 2012 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Op Pakjesavond geeft Sinterklaas veel kinderen elektrisch speelgoed. Een spelcomputer, digitale fotocamera of MP3-speler staat hoog op het verlanglijstje. Maar wat gebeurt er met het oude speelgoed dat niet meer gebruikt wordt? Lever het vanaf 6 december in op bij de milieustraten in Hank of Werkendam. Via het programma Wecycle wordt dit speelgoed optimaal gerecycled.

Kinderen gebruiken steeds meer elektrische apparaten en speelgoed. Ruim driekwart van het elektrisch speelgoed dat niet meer wordt gebruikt, belandt in de prullenbak. Zonde, want dan kan het niet worden gerecycled. Daar is in Werkendam over nagedacht...

De eerste honderd inwoners die vanaf 6 december afgedankt elektrisch speelgoed, andere elektrische apparaten en/of spaarlampen inleveren bij de milieustraat in Hank of Werkendam, krijgen gratis het unieke Wecycle-sleetje. Ook worden er 500 kanskaarten uitgedeeld, met kans op een familiebox hotelovernachting.*  Tevens worden 25 familiebox hotelovernachtingen verloot onder alle uitgegeven kanskaarten.

Recyclen = behoud grondstoffen
Recycling is heel belangrijk. Want door recycling behouden we de grondstoffen voor generaties na ons en hoeven er minder grondstoffen te worden onttrokken aan de natuur. Ook komen de schadelijke stoffen niet terecht in het milieu. Elektrische apparaten worden voor 75% tot 90% gerecycled, spaarlampen en koelkasten zelfs voor meer dan 90%.

Kunststoffen, ijzer, glas, koper: het worden na recycling allemaal weer nieuwe grondstoffen. Maar dan moeten de apparaten en spaarlampen wel apart worden ingeleverd. Per jaar verdwijnt hiervan echter ruim twee kilo per persoon in de vuilnisbak. Hiermee gaat 35 miljoen kilo verloren voor recycling. Samen met Wecycle wil Werkendam dit tegengaan.

Lees meer over:

wecycle sleetje
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.