woensdag 19 januari 2022

Alles over Altena

Geslaagde themaweek 'Toen was geluk heel gewoon'

29 november 2012 (door WoudrichemNet)

ALMKERK - De dagbehandeling van verpleeghuis Altenahove in Almkerk organiseerde van 19 tot en met 23 november de themaweek ‘Toen was geluk heel gewoon’. Een afwisselende en zeer geslaagde week met leuke activiteiten rondom dit thema. Voor ieder was er wat wils.

Willy Groeneveld en Carianne Pastoors, beiden werkzaam op de dagbehandeling van Altenahove, organiseerden deze themaweek. Carianne: ‘Mijn collega Willy had al langer het idee om met thema’s te gaan werken en daar onze activiteiten op aan te sluiten. Het thema ‘Toen was geluk heel gewoon’ sluit perfect aan bij onze oudere doelgroep. In een mum van tijd hadden we activiteiten die passend waren bij dit thema.’

Leuks
Alle dagen van de week werd er een activiteit gepland. Een modeshow, een workshop cupcakes maken, een bloemstuk maken op een kop en schotel en een muziekmiddag. De -week werd, geheel volgens het thema, geopend met een modeshow in ouderwetse kledij en klompen. Ook kwam een baakster (vroegere kraamverpleegster) vertellen over haar arbeidsverleden. De bezoekers kregen cake met muisjes. Zij genoten van de herkenbare en vertrouwde verhalen van vroeger. Carianne: ‘De verhalen die op zo’n moment bij de mensen loskomen zijn heel ontroerend. Daar doen we het voor!’ Op de vrijdag werd de week afgesloten met een heerlijk stamppottenbuffet.

Lees meer over:

altenahove Almkerk themaweek
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.