vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Twee Brabantse sprinttitels voor Sanne van de Pol

26 november 2012 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Het laatste weekend van november stond voor de Werkendammers in het teken van de strijd met de leeftijdsgenoten van Brabantse verenigingen. Elf zwemmers hebben deelgenomen en zij waren goed voor 29 persoonlijke records, 25 limieten voor de Brabantse Zomer Kampioenschappen, twee clubrecords en vijf medailles.

In het weekend dat Sanne veertien werd gaf ze zichzelf een aantal mooie cadeaus. Op de 50 vrije slag en schoolslag, in een persoonlijk record, was Sanne de beste van haar leeftijdsgenoten. Daarnaast wist ze op de 100 wisselslag naar het brons te zwemmen met een verbetering van bijna 2,5 seconden. Op de 50 rugslag en vlinderslag wist ze  haar beste tijden ook aan te scherpen.

Thomas Zielhorst en Lukas Schmidt lieten zien dat zij op de rugslag sprint met de besten in hun categorie meekunnen. Beide haalden een zilveren medaille, waarbij Thomas het clubrecord van Lukas verbeterde. Voor Thomas was er op de vlinderslag nog een clubrecord. Naast zijn persoonlijke records op de eerder genoemde slagen wist Thomas op de 50 vrije slag en 100 wisselslag ook zijn tijden aan te scherpen. Lukas zwom op de rugslag naar een nieuwe toptijd en deed dit ook op de vlinder- en wisselslag.

Bij de jongste deelnemers wisten Simon Schmidt, Leendert Paans en Julia Verhoeven ook goed te scoren met persoonlijke records en hoge klasseringen. Simon eindigde op de 50 ‘vrij’ en vlinderslag op de vreselijke vierde plaats, maar wel met tijdsverbeteringen. Leendert haalde op de rugslag zijn beste klassering, op deze afstand werd hij achtste. Dit is een hele goede prestatie aangezien dit zijn eerste ‘Brabantse’ was. Julia haalde op de vlinderslag ruim twee seconden van haar tijd af en werd daarmee vijfde in haar categorie.

Records
Carmen Damen, Jade Groeneveld, Anne Ippel, Chantal Paans en Mark Visser wisten ook persoonlijke records te realiseren. Carmen deed dit op de 50 school- en vlinderslag. Voor Jade waren er opnieuw tijdsverbeteringen, nu op de 50 rug- en vlinderslag en de 100 wisselslag. Anne mocht startten op de 50 rug- en vlinderslag en wist op beide afstanden haar tijden aan te scherpen. Chantal en Mark wisten op de schoolslag hun tijden aan te scherpen. Chantal met bijna een seconde en Mark wist er ruim 0,6 seconden af te halen.

Bij de estafettes kwamen Chantal, Anne, Jade en Sanne aan de start. Chantal wist als startzwemster bij de 4 maal 50 meter vrije slag haar tijd met ruim 0,6 seconden aan te scherpen en uiteindelijk tikten de meiden net boven het clubrecord aan. Op de wisselslag ging het niet lekker, maar er was zeker sprake van tevredenheid.

Over ongeveer twee maanden gaan de Biesboschzwemmers opnieuw naar Eindhoven voor de winter editie van de Brabantse Kampioenschappen. Dan staan van alle slagen de 100 meter op het programma en daarnaast ook nog de 200 wisselslag.

Lees meer over:

sport biesboschzwemmers
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.