vrijdag 12 augustus 2022

Alles over Altena

Kerst/Winterfair in Giessen

26 november 2012 (door WoudrichemNet)

GIESSEN - Jaap Verhoeven van het gelijknamige schildersbedrijf en woonwarenhuis heeft weer wat leuks bedacht. Wellicht kent u hem al van de SBS6 – modeshows, waarbij kleding werd gemaakt van behang en gordijnen, of van de zeven kunstateliers die in april dit jaar zijn geopend. Deze keer heeft Jaap op 8 december van 13.00 uur tot 19.00 uur de locatie aan de Nijverheidstraat 3 in Giessen omgetoverd in winterse taferelen en Kerstsfeer.

Op het terrein wordt u door vuurkorven en de aankleding al in Kerststemming gebracht en als u eenmaal binnen bent, zult u de ogen uitkijken. De meeste kunstenaars van het R.C.K.O. zijn al druk in de weer voor het inrichten van een (Kerst)expositie. Hun ateliers zijn open en ze geven informatie over hun werk . Tevens zijn er werken van gastkunstenaars te zien zijn. Voor de kinderen worden er activiteiten georganiseerd, zodat de papa’s en mama’s de handen vrij hebben om, als ze dat willen, zelf aan de slag te gaan. Er zijn diverse workshops en demonstraties: Het restylen van meubelen, een kleurenworkshop en nog veel meer. Om uzelf te verwennen is er een professionele wijnproeverij, een nagelstudio, advies over huidverzorging en zijn er leuke cadeautjes te koop. Te veel om op te noemen, dus. Voor één middagje wordt het woonwarenhuis omgebouwd tot evenementenlocatie.

De toegang is gratis en er is ruime parkeergelegenheid. Alleen komen kijken en genieten mag ook.

Muziek, erwtensoep en chocolademelk
Uiteraard is er op 8 december ook levende muziek en aan de inwendige mens wordt, naast de wijnproeverij, ook gedacht. Want, wat is een winterfeest zonder erwtensoep met roggebrood en katenspek? Of Glühwein? En natuurlijk chocomelk met lekkers voor de kinderen. De gehele middag wordt er voor een hapje en een drankje gezorgd, zodat jong en oud niets tekort zal komen.  Laat de winter nu maar komen!

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.