maandag 29 november 2021

Alles over Altena

Winnaar Altena Festival bereidt zich voor op Kerstconcert

26 november 2012 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - De winnaar van het veertigste Altena Streekfestival voor muziekkorpsen uit het Land van Heusden en Altena is alweer druk in de weer met haar volgende optreden. Woudrichem’s Muziekvereniging Kunst Na Strijd, haalde op 27 oktober jl de Altena Cup binnen. Veel tijd om van deze overwinning te genieten is er niet. Het orkest kijkt vooruit naar de komende activiteiten.

Zo staat op zaterdagavond 15 december de gezellige kerstdraaiavond op de agenda. Op deze avond worden prachtige prijzen gedraaid aan het Rad van Avontuur. Niet alleen vleesschotels, kerstversiering of paling, maar ook wijn en kerststollen zijn op deze avond te winnen. Ook zal de trekking van de Grote Verloting plaatsvinden, waarbij verschillende geldprijzen te winnen zijn. Kom dus op 15 december om 20.30 uur naar het OVO gebouw op de Oudendijk en waag een gokje. Hiermee steunt u de clubkas!

Kerstconcert
Op donderdag 20 december zal in de Martinus Kerk te Woudrichem een kerstconcert plaatsvinden. Hiervoor wordt het Kathedraalkoor uit Poznan (Polen) naar Nederland gehaald. Samen met Kunst Na Strijd zal een prachtig concert worden verzorgd. Het initiatief en de organisatie van dit concert is in handen van “Vriendenkring Kathedraalkoor Poznan”. Deze vriendenkring zorgt er al sinds 1984 voor dat dit prachtige koor in Nederland diverse concerten verzorgt.

De “Poolse Nachtegalen” is een koor met wereldfaam. Het bestaat al 125 jaar en heeft 45 zangers: 28 jongens (v.a. 8 jaar) en 17 mannen. Zij zullen op 20 december prachtige werken ten gehore brengen, alle in kerstsfeer. Het “Poznanski Chor Katedralny”, zoals het koor officieel heet, treedt in de week voor kerst ook in de rest van Nederland op. De leden van het koor verblijven in gastgezinnen, o.a. in Oudendijk en Woudrichem.

Ook KNS zal het publiek in kerststemming brengen, met onder andere “Polish Christmas Music” en “A Christmas Carol Fantasy”. Ook klassiekers zoals “Stop the Cavalry” en “Last Christmas” staan op het programma. Natuurlijk mogen “Stille Nacht, Heilige Nacht” en het “Ere zij God” op deze avond niet ontbreken.

Kaarten
Kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar via: 0183-303725, 06-18299218 of via kerstconcertwoudrichem@hotmail.com. De toegangsprijs is € 7,50, inclusief een kopje koffie of thee in de pauze. Kinderen t/m 12 jaar gratis toegang. Aanvang 20.00 uur.

Ook kijkt Kunst Na Strijd al naar 2013. Op zaterdag 19 januari staat in ’t Rondeel te Woudrichem het traditionele Nieuwjaarsconcert op het programma. Houd de kranten in gaten voor verdere aankondigingen!

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.