vrijdag 21 januari 2022

Alles over Altena

Sint komt aan in Genderen

24 november 2012 (door AalburgNet)

GENDEREN - Heel veel kinderen stonden zaterdag, 24 november te wachten op Sinterklaas. In en rond de haven was het een drukte van belang.

"Hij komt met een echte stoomboot", zei een jongetje bibberend van de kou en hij tuurde ondertussen onophoudelijk naar de Maas of hij de boot zag komen. Onder de kinderen was ook burgemeester Naterop voor een warm welkom aan de Sint. Sommigen maakten een gezellig praatje met de burgervader. 

In de verte klonk een scheepshoorn. "Zou dat de boot van Sinterklaas zijn?", riep een meisje.  "Daar komt hij aan! Ik zie de boot komen!" Een aantal kinderen rende over de uiterwaarden naar de Maas. Inmiddels speelde de muziek Sinterklaasliedjes en de omroepster spoorde de kinderen aan. Alle ogen keken naar de ingang van de haven. "Zou de Sint wat bij zich hebben voor mij?", maalde het in de kinderhoofden. Toen verscheen er rook vanaf de stoomboot. De omroepster schrok: "Is er brand aan boord van het schip van Sinterklaas?" Enkele ogenblikken later arriveerde de brandweer, die met een kleine boot naar het schip snelde.

Tranen
De stoere mannen van Brandweer Genderen hadden het brandje snel gedoofd. En nog belangrijker: alle pakjes waren onbeschadigd. Dat vonden de kinderen wel "Kikke!"  Zij klapten daarom hard in hun handen toen de stoere jongens van de brandweer aan wal kwamen. De boot van Sint naderde nu de haven van Genderen. Maar toen bleek door de vele en zware pakjes dat boot te diep in het water lag, en de haven niet kon inkomen.  
De Pietermannen wisten daar wel raad mee. Ze namen snel het bootje van de brandweermannen en haalden Sinterklaas op. De kinderen waren dolblij toen Sinterklaas eindelijk - in de kleine boot - de haven binnenkwam. Sinterklaas werd door de pieten aan wal geholpen waar hij welkom werd geheten door burgemeester Naterop, die het een hele kunst vond om op deze manier in Genderen te komen na een reis vanuit Roermond.
Er werden heel wat handjes geschud. De vele vragen vanuit de kinderen werden later in het Dorpshuis beantwoord waar de Sint onder begeleiding van muziek heen ging. In het Genderense Dorpshuis werd het feest werd voortgezet en de pakjes uitgedeeld. "Gelukkig dat hij toch nog is gekomen", zuchtte een klein meisje met tranen in haar ogen. (Foto Joop Lankhaar)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.