vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

'Acties hebben geen zin. AalburgFM stopt definitief'

24 november 2012 (door AalburgNet)

AALBURG - Vorige week maakte het bestuur van Aalburg FM door middel van een tweet bekend te stoppen met de lokale omroep. De tweet was het begin van enorme ophef. Op Twitter en Facebook werd het bestuur overspoeld met reacties. Teleurgestelde en boze reacties, maar vooral heel veel onbegrip en vragen vanuit luisteraars.

AalburgFM-bestuurder Freek de Groot reageerde namens het bestuur gisteravond in de Vrijdagavondshow voor het eerst op de enorme ophef. Hij reageerde: ”Het nieuws dat Aalburg FM stopt is inderdaad als een bom ingeslagen. Het bestuur is wat betreft de reacties uit het veld geslagen. Dit hadden we nooit verwacht. Wij wisten dat het station populair was, maar dat het zo populair was en het zoveel mensen bezig hield, hadden wij nooit verwacht.” Zelfs op inhoudelijke vragen van de Aalburg.net-redactie, op dat moment ook live in de uitzending vanwege de wekelijkse rubriek het Regionaal Nieuwsblik, hadden geen enkel effect. De Groot bleek en bleef gesloten als een bus. Stacato verwees hij naar de persconferentie op 30 november aanstaande. Hij reageerde alleen met: “Ik wil wel benadrukken dat men niet ongerust moet zijn. Op 30 november zal het gehele Land van Heusden en Altena en ver daar buiten, weten van de hoed en de rand.”.

Acties
Op Twitter en Facebook zijn diverse acties gestart. Zo roepen enkele luisteraars zelfs op om het gemeentehuis ‘plat te bellen.’ De Groot reageerde hierop: ”Het gemeentehuis plat bellen heeft geen zin. Het is een besluit vanuit het bestuur van Aalburg FM.” Zelfs de diverse grootschalige acties die opgezet worden, hebben geen zin. "Het is definitief, Aalburg FM stopt.”, aldus De Groot namens het bestuur van het populaire radiostation.

Gemaakte afspraken 
Vrijdag 30 november 2012 zal de reguliere programmering van Aalburg FM komen te vervallen en start om 9.00 uur een bijzondere uitzending. In deze uitzending staat het stoppen van Aalburg FM centraal en zal het station afscheid nemen van het avontuur dat Aalburg FM heette.
Rond 12.00 uur zullen de laatste klanken te horen zijn op Aalburg FM en het station stoppen. Burgemeester Fons Naterop zal zo het Aalburg FM tijdperk afsluiten. Vrijdag 30 november 2012 zal het bestuur tijdens de uitzendingen alles toelichten rondom de stop van Aalburg FM.

Het bestuur liet wel weten dat alle gemaakte afspraken met sponsoren en adverteerders zullen worden nagekomen. Als er problemen ontstaan, neemt het bestuur zelf contact op met de betreffende partijen. In tegenstelling tot wat diverse regionale media melden, zijn ook alle vrijwilligers van het radiostation volledig op de hoogte van de ontwikkelingen rondom het radiostation.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.