donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Nieuw Ondernemersfonds roept veel vragen op

23 november 2012 (door AalburgNet)

AALBURG - Gisteravond werd in d'Alburcht de jaarlijkse ledenvergadering gehouden van Ondernemersvereniging Aalburg. Naast het bekrachtigen van voorgedragen nieuwe bestuursleden, het jaarverslag, de jaarcijfers stond ook het op te richten Ondernemersfonds (OF) op de agenda. Daarover leefden veel vragen bij de leden. Ook was er de nodige onwetendheid en viel er tegenover de gepresenteerde plannen zelfs enige argwaan te bespeuren. Een enkeling noemde het nieuwe OF een 'verkapte belastingverhoging.' 

OV Aalburg-voorzitter Hans Verbeek gaf aan dat het bestuur op zoek is naar voldoende draagvlak om tot oprichting van een ondernemersfonds over te gaan. Los van de bestaande vragen staat het bestuur zelf positief tegenover de gedachte, maar vindt men de mening van de leden doorslaggevend.
Jeroen Bos (Bureau Blauwberg) gaf een presentatie over het hoe en wat van een ondernemersfonds, wat de werking zou kunnen zijn en plaatsen waar het al werkt. (Bijvoorbeeld in Leiden sinds 2005, maar ook in Nijmegen en Utrecht.) Burgemeester Fons Naterop sloot aan met de opmerking 'draagvlak belangrijk' te vinden. ‘Volg je hart’ is belangrijk, maar in dit geval is het belangrijker om je verstand te volgen.' Hij benadrukte dat de oprichting van een ondernemersfonds de mogelijkheid biedt voor een zogenaamde multiplier om via het fonds ook de samenwerking tussen overheid en onderwijs te stimuleren (triple O-gedachte).

Extra vergadering
Ondanks de gegeven uitleg bleken er toch veel vragen te leven bij de aanwezigen. En dan vooral wat het Ondernemersfonds toevoegt aan een actieve vereniging. Omdat er teveel onduidelijkheden waren en gezien de tijdsdruk te weinig mogelijkheid om dieper in te gaan op de materie werd besloten een extra vergadering te plannen. Een gegeven waar het bestuur van OV Aalburg overigens al rekening mee had gehouden gezien de geluiden die eerder in de wandelgangen gehoord werden. Het overleg vindt op een welhaast symbolische datum plaats op woensdag 12-12-2012, opnieuw in d'Alburcht. Toeval, zoveel synergie...?

Lees ook het artikel in Het Kontakt...

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.