donderdag 18 april 2024

Alles over Altena

Groepen 8 basisscholen bezoeken het gemeentehuis

23 november 2012 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Alle groepen 8 van de basisscholen in Werkendam zijn uitgenodigd om een bezoek te brengen aan het gemeentehuis. En dit niet alleen voor een rondleiding.

De groepen maken kennis met het bestuur van de gemeente. Wie is de baas en wie doet wat, waar praten ze over in de gemeenteraad en hoe word je gemeenteraadslid, om maar een paar dingen te noemen.

Om dit te weten te komen, krijgen de leerlingen een presentatie. We doen een quiz over wat ze gehoord hebben en daarna nemen de leerlingen een kijkje in het gemeentehuis.

Raadsvergadering
Na de rondleiding komt het ‘spannendste’ gedeelte van het bezoek. De leerlingen spelen een raadsvergadering na. Ze zijn ingedeeld in groepjes die de verschillende politieke partijen voorstellen. De politieke partijen dienen een voorstel in. Hiervoor mogen ze kiezen uit de volgende thema’s: zwerfafval, hangjeugd, vakantie- en sportactiviteiten, sportaccommodaties en werkeloosheid en banen. De leerlingen mogen zelf een oplossing voor het probleem bedenken. Ze gaan hun voorstel verdedigen en proberen een meerderheid te krijgen, zodat hun voorstel wordt aangenomen.

Lees meer over:

gemeenteraad kinderen groep 8
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.