vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

ChristenUnie begrijpt het even niet meer

21 november 2012 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Tijdens het laatste begrotingsdebat heeft ChristenUnie (CU) Werkendam zich werkelijk afgevraagd of de gemeenteraad zichzelf nog serieus neemt. Van die mijmeringen maakt de partij melding in een blog op de partijsite. Natuurlijk heeft men binnen de CU alle begrip dat ook Werkendam niet ontkomt aan bezuinigingen. Maar waarom er bezuinigd wordt op het peuterspeelzaalwerk en Stichting Trema als er uitgerekend voor deze twee organisaties vorig jaar nog een extern bureau een onderzoek is uitgevoerd is een raadsel. Dan gaat bij de christenpartij het figuurlijke licht uit. 

'Beter gezegd voor de Peuterspeelzaal wilden we weten of we wel het juiste subsidiebedrag betaalden in vergelijking met andere gemeentes. Uit dit onderzoek is de conclusie getrokken dat er zo’n € 20.000,00 structureel meer naar de peuterspeelzaal moet. Hoe kan de Raad dan nu, een jaar later, de wethouder volgen als die voorstelt om € 25.000,00 structureel op de peuterspeelzaal te gaan bezuinigen? Voor de ChristenUnie en de PvdA is dit onbegrijpelijk.

Trema
Voor Trema geldt ook zo iets onbegrijpelijks. In 2011 is er een onderzoek geweest naar de afgenomen diensten van Trema door de gemeente en de prijs die we hiervoor moesten betalen. Uit dit onderzoek bleek dat de prijs kwaliteit vergelijking heel goed was en dat de klanttevredenheid groot was. Je zou dus mogen verwachten dat bezuinigingen wel aan deze deur voorbij zouden gaan, maar niets is minder waar: Duur rapport kan in de prullenbak en we gaan toch bezuinigen. En zelfs heel fors, want als de plannen doorgaan snijden we een kwart van de hele organisatie weg. Trema is nu onze grootste uitvoerder van de WMO.

Trema is voor ons niet heilig en ombuigen, moeten we allemaal, maar wissel dan oude taken voor nieuwe taken en doe dat gesloten beurs, dan hebben we al een flinke bezuiniging te pakken. Er komen met de Jeugdzorg en de AWBZ alleen maar taken bij. Wie gaat die voor ons uitvoeren? Een andere organisatie? Terwijl we net een duur onderzoek gedaan hebben naar de prijs kwaliteit van Trema. Hoe serieus neemt de raad zichzelf nog?'

Lees meer over:

Christenunie raad
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.