zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

Jade Groeneveld excelleert tijdens limietwedstrijd

19 november 2012 (door WerkendamNet)

WERKENDAM -  Een week voor de Brabantse Sprint Kampioenschappen organiseerden de Biesboschzwemmers in Gorinchem een limietwedstrijd. Tijdens deze wedstrijd proberen de zwemmers op een of meerdere afstanden te voldoen aan gestelde richttijden. De 20 zwemmers waren goed voor 18 limieten voor de diverse Brabantse Kampioenschappen en 20 persoonlijke records.

Na een week eerder op de 100 vlinderslag al bijna 3 seconden van haar toptijd gehaald te hebben wist Jade nu opnieuw haar tijd aan te scherpen. De klok stond 2 seconden sneller stil dan een week eerder. Aan het einde van de wedstrijd wist Jade op de 50 ‘vrij’ bijna en seconde van haar tijd te halen. Over een week mag ze opnieuw op deze afstand aan de start verschijnen, misschien zit er wel een verrassing in het vooruitzicht. Sanne van de Pol kwam op dezelfde afstanden aan de start. De eerste 50 meter van de vlinderslag waren sneller dan bij Jade, maar het tweede deel moest Sanne Jade laten gaan. Met een verbetering van bijna 5 seconden was Sanne toch meer dan tevreden. Op de ‘vrij’ was er het eerste record van dit seizoen voor Sanne. Haar nieuwe toptijd is ruim een kwart seconde sneller.

Bij de jongens liet Xander Korsman zien op de weg terug te zijn. Hij zwom een persoonlijk record op de 100 schoolslag, maar bewoog voor het startsignaal waardoor hij niet in de uitslag opgenomen werd. Op de 50 en 100 vrije slag wist hij wel lang genoeg stil te staan en werden zijn oude tijden verbeterd. Op de 50 meter ging er bijna 0,7 seconden van zijn tijd af. Op de 100 meter was dit ruim 1,5 seconde. Tom Kruis zwom ook de 50 en 100 ‘vrij’ en verbeterde eveneens zijn persoonlijke tijden. Bij hem waren de verschillen respectievelijk bijna 0,4 en 0,6 seconden.

Voor diverse zwemmers stonden er afstanden op het programma die ze nog niet eerder hebben gezwommen in een wedstrijd. Bas en Henk voor den Dag zwommen 100 schoolslag en vrije slag voor het eerst. Terwijl Chimène Huisman alleen op de eerste afstand aan de start verscheen. Femke Golverdingen, Ilse van de Pol en Leendert Paans zwommen voor het eerst de 200 rugslag, terwijl Nick Lisman de 200 schoolslag voor het eerst zwom. Allen lieten zien een goede conditie te hebben al ging niet bij iedereen alles even goed. Men liet in ieder geval zien niet bang te zijn om nieuwe dingen te proberen. Op andere afstanden waren in sommige gevallen persoonlijke records te noteren.

Rebecca Branderhorst, Carmen Damen, Larissa Huisman, Chantal Paans, Ilse van de Pol, Lukas en Simon Schmidt zwommen op een of meerdere afstanden persoonlijke records. Soms ging dit met meerdere seconden.

Het laatste weekend van november zullen 14 zwemmers uit Werkendam aan de start verschijnen van de Brabantse Sprint Kampioenschappen. Er zijn zeker medaillekansen, maar in het verleden is al vaker aangetoond dat er altijd verrassingen zijn en die zullen er zeker ook dat weekend zijn.
 

Lees meer over:

sport biesboschzwemmers
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.