vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Aalburgse Alliantie: 'Ontwikkelingen zijn onsmakelijk'

14 november 2012 (door AalburgNet)

AALBURG -  De redactie ontving van de Aalburgse Alliantie (AA) een ingezonden brief. Deze wordt integraal geplaatst:

'Geachte inwoners van de gemeente Aalburg,

Na de Gemeenteraadsvergadering van afgelopen dinsdag 13 november 2012 schrijf ik u deze brief.

Na het vertrek van wethouder Lijmbach ontstond er een roerige tijd. Omdat op sommige plaatsen wordt beweerd dat deze wethouder is weggestuurd door middel van een motie van afkeur wil ik via deze weg duidelijkheid scheppen. De motie was gericht tegen het gehele college en haar handelswijze omtrent het deel project “het nieuwe voetbalveld te Veen”  van het masterplan “Veense plassen”. Dat deze wethouder het woord voerde tegenover de gemeenteraad (terwijl het ook de portefeuilles van wethouder Spruibroek en van Luijk betreft) is een keuze die ze zelf heeft gemaakt;  binnen het college fungeerde ze als kartrekker van dit project.
Wij als Aalburgse Alliantie hebben de motie van afkeur gesteund, omdat er sprake was van grote risico’s waar u als inwoner (wanneer er iets verkeerd gaat) de dupe kon worden.

Op 6 november deelde wethouder Lijmbach mede dat zij haar taak als wethouder neerlegde, omdat zij niet voldoende steun voelde voor haar gevoerde beleid. Deze keuze was de hare en niet de onze. Wij betreuren het zeer dat deze wethouder Aalburg in de steek heeft gelaten terwijl er vele grote projecten lopen.

Nu bleven nog twee wethouders over: de heren  Spruibroek en  Van Luijk. De motie van afkeur was gericht tegen het gehele college.  Misschien vraagt u zich af: waarom zijn dan deze wethouders ook niet opgestapt?
Allereerst moet ik toegeven dat de Aalburgse Alliantie ook zeker niet altijd met deze wethouders eens is geweest, maar in deze situatie wanneer een “schip” een stuurman verliest, behoren de overige bemanningsleden aan te blijven totdat er nieuwe oplossingen worden geboden.

Dat tijdens de gemeenteraadsvergadering van gisteravond tweemaal  een motie van wantrouwen ter tafel lag vond ik hoogst onsmakelijk. Was hier sprake van  een vooropgezet spel? Had wethouder Lijmbach dit al aangevoeld voor haar vertrek? In ieder geval:  wanneer men één van deze moties zou steunen dan zou men de dagelijkse bestuurbaarheid van Aalburg en haar inwoners direct in gevaar brengen.
Vandaar dat ik ook die verantwoordelijkheid bij degene neerleg die de aangenomen motie hebben gesteund: (CDA, CU, PVDA, VVD, IDEAALBURG). Deze partijen zijn gezamenlijk verantwoordelijk voor het bestuurlijk vacuüm dat nu is ontstaan! Een schandelijke vertoning, net als al het moddergooien en alle beschuldigingen op het persoonlijke vlak. Zoals ik het al in de gemeenteraad formuleerde het lijkt wel een stel  “wilde dieren”.

Iedere partij had ons aan haar zijde kunnen vinden wanneer er op fatsoenlijke wijze een meerderheid was  gezocht. Of dat nu middels een partij danwel een  informateur was gegaan zou ons  uiteindelijk worst zijn geweest. De onsmakelijke politieke ontwikkelingen van de afgelopen periode vormen de bijl aan de wortel van ons Aalburg; dit moeten de inwoners niet hebben gewild na de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen. De Aalburgse Alliantie distantieert zich uitdrukkelijk van deze manier van politiek bedrijven. Wij zullen doorgaan met het nemen van onze verantwoordelijkheid op een nette, beschaafde manier. En onze inspanningen zullen steeds  gericht zijn op het behartigen van u als inwoner van Aalburg.

Met vriendelijke groet,
Uw raadslid H.A Timmermans
De Aalburgse Alliantie'

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.