woensdag 24 april 2024

Alles over Altena

Biesboschzwemmers tonen goede vorm

13 november 2012 (door WerkendamNet)

SLEEUWIJK - De tweede wedstrijd in de zwemcompetitie, die afgelopen zaterdag in Numansdorp werd gehouden, hebben de zwemmers van de Biesboschzwemmers ruim 20 seconden sneller gezwommen dan een jaar geleden. Dit is goede prestatie aangezien op enkele programmanummers zwemmers ontbraken die er vorig jaar wel waren. Met 35 persoonlijke records en 31 startbewijzen voor de diverse Brabantse Kampioenschappen ging men dan ook weer zeer tevreden huiswaarts.

Afgelopen zomer zijn diverse zwemmers doorgeschoven en het lijkt er op dat deze zwemmers hun draai gevonden hebben. Jade Groeneveld wist op de 100 vlinderslag en 100 vrije slag haar persoonlijke records te verpulveren. Ze haalde respectievelijk ruim 2 seconden en een dikke seconde van haar oude tijden af. In dezelfde groep waren er ook verbeteringen voor Anne Ippel op dezelfde afstanden. Sanne van de Pol wist haar 200 wisselslag sneller dan ooit te zwemmen en Chantal Paans zwom bijna 3 seconden van haar tijd op de 100 rugslag. Op de 100 schoolslag was de winst 0,05 seconden. Deze meiden hadden samen de 4x50 wisselslag gezwommen en bleven ruim een seconde onder de ingeschreven tijd.

Een andere groep zwemmers die doorgeschoven is, liet zich zeker ook goed zien. Redine van Breugel, Carmen Damen, Femke Golverdingen, Xander Korsman, Tom Kruis, Ilse van de Pol, Anne-Lize de Raad, Simon Schmidt en Julia Verhoeven toonden op de diverse afstanden in sommige gevallen een hele grote progressie. Redine haalde in totaal 9 seconden van haar tijden af, terwijl Carmen met bijna 6 seconden niet echt achter bleef. Op de 100 wisselslag wisten Ilse, Femke, Julia en Simon zich te verbeteren en de laatste drie deden dit nogmaals op de 50 vrije slag. Xander verbeterde zich op de rugslag en Tom haalde een dikke twee tienden van een seconden van zijn 100 vrije slag af. Voor Anne-Lize was er een verbetering op de 100 schoolslag.

Bij de dames en heren zijn tijdsverbeteringen niet aan de orde van de dag, maar zonder Marcha Admiraal, Annette Wijnja, Erik Drewes, Dennis Klop en Mark Visser zouden de Biesboschzwemmers deze ronde niet goed gescoord hebben.

Andere zwemmers die zich ook wisten te verbeteren waren Henk en Bas voor den Dag, Sarah Damen, Chimène en Larissa Huisman, Nick Lisman, Leendert Paans, Laura Verhoeven en Thomas Zielhorst.

De komende dagen is het afwachten of de zevende plaats van de eerste ronde verbeterd is, maar zeker is dat januari volgend jaar de Werkendammers in Gorinchem zich weer van hun beste kant gaan laten zien. 

Lees meer over:

sport biesboschzwemmers
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.