donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Streekfonds Biesbosch Delta opgericht

13 november 2012 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Parkschap Nationaal Park De Biesbosch heeft samen met LEADER Wijde Biesbosch de Stichting Streekfonds Biesbosch Delta opgericht. De stichting hoopt gelden te vergaren waarmee projecten kunnen worden gefinancierd op het gebied van landschap, natuur en recreatie.

Dankzij donaties en legaten hoopt de stichting aan middelen te komen waarmee projecten kunnen worden gefinancierd 'die de kernkwaliteiten van de Biesbosch Delta duurzaam versterken'. Als voorbeelden noemt de stichting in een persbericht 'projecten die het landschappelijk karakter bewaren en versterken, die duurzame recreatie bevorderen of cultuurhistorische mogelijkheden benutten en die een bijdrage leveren aan de beleving van het gebied' .

Werkgebied
Het werkgebied van de stichting omvat de 'ruit' tussen de snelwegen A16/A15/A59 en ook Het Land van Heusden en Altena. Er onder vallen de gemeentes Dordrecht, Papendrecht, Sliedrecht en Hardinxveld-Giessendam, Drimmelen, Geertruidenberg, Werkendam, Woudrichem, Aalburg en Oosterhout. De Brabantse gemeentes uit dit rijtje maken deel uit van het Europees programma voor plattelandsontwikkeling LEADER.

Bestuur
In het nog op te richten bestuur nemen vertegenwoordigers uit onderwijs, overheid, ondernemers en bewoners zitting. De belangrijkste financiële bron van het fonds wordt de Rabobank Streekrekening. Dit is een internetspaarrekening met een variabele marktconforme rentevergoeding voor bedrijven en organisaties. Een mogelijkheid is dat rekeninghouders een percentage van de ontvangen rente schenken aan het streekfonds. Over de vergoede rente aan de rekeninghouder schenkt de Rabobank een bonus van 5% aan het streekfonds.

Het streven is om in 2014 het eerste project te kunnen honoreren met een bijdrage uit het Streekfonds Biesbosch Delta.

Lees meer over:

biesbosch Streekfonds
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.