Thursday 23 September 2021

Alles over Altena

Aanleg extra waterberging Veen gestart

12 november 2012 (door AalburgNet)

AALBURG - Gemeente Aalburg en Waterschap Rivierenland hebben in 2010 een Waterplan gemaakt. In dit waterplan is opgenomen hoe gemeente en waterschap met de waterbeheersing in de gemeente Aalburg om willen gaan. Er zijn ook maatregelen opgenomen om de kwaliteit van het water te verbeteren en om meer ruimte te geven aan water bij heftigere regenbuien als gevolg van de klimaatsverandering.

De komende maanden wordt een belangrijke maatregel uit het Waterplan gerealiseerd. In opdracht van de gemeente Aalburg gaat aannemer Van Kessel uit Buren starten met het graven van een grote waterpartij ten zuiden van Veen. Deze waterpartij is onderdeel van het plan MFA Veen. Met de aanleg van deze waterpartij van 1,5 hectare wordt onder meer het bestaande tekort aan waterberging in Veen opgelost.

 

Lees meer over:

veen waterberging
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.