vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Loket Altena en Altena.Net samen op zoek naar werk

10 november 2012 (door AalburgNet)

ALTENA: Loket Altena doet al het mogelijke om werkzoekenden uit de gemeenten Werkendam en Woudrichem aan een baan te helpen. Dat gaat allang niet meer via de aloude kaartenbak, maar meer en meer wordt via de digitale snelweg gezocht naar werkgevers die een baan hebben voor gemotiveerd personeel. Om die zoektocht nóg meer handen en voeten te geven, is samenwerking gezocht met Altena.net, de optelsom van de drie digitale marktpleinen Aalburg.net, Werkendam.net en Woudrichem.net.

Wie dus zoekt naar de juiste man/vrouw op de juiste plek kan voortaan ook terecht op Werkendam.net en Woudrichem.net. Loket Altena helpt ook via dit  kanaal - bij het vinden van de meest geschikte kandidaat. Consulente Diny den Dunnen: "Het Loket voert de Wet Maatschappelijk Ondersteuning (WMO) uit en de Wet werk en bijstand (Wwb). Loket Altena beschikt over allerlei mogelijkheden om de stap naar werk makkelijker, sneller en/of beter te maken. Persoonlijk contact, korte procedures en eventueel subsidies zijn daarbij belangrijke onderdelen." Ad Vermeer, directeur van Vermeer Werving, Selectie & Adviesburo bevestigt dit: "Via Loket Altena heb ik verschillende werknemers gedetacheerd, en dat bevalt uitstekend. Het contact verloopt vlot en vriendelijk. Opvallend vind ik de juiste inschatting door de consulenten van het Loket."

Vraag en aanbod
De allereerste contacten tussen Loket Altena en Altena.net ontstonden via de netwerkbijeenkomst Open Coffee Altena. Waar netwerken al niet goed voor is. "Wij raakten vrij snel enthousiast over de mogelijkheden die werden geboden. Met name Werkendam.net en Woudrichem.net spraken ons aan als een extra platform voor werkzoekenden in deze gemeenten. Via Stedennet Altena worden vanuit het bedrijfsleven natuurlijk ook al vacatures aangeboden. De CV's van werkzoekenden via Loket Altena passen daar prima bij en liggen dus uitstekend in elkaars verlengde. Vraag en aanbod komen zo ook op die manier mooi bij elkaar," stelt Diny den Dunnen vast. 

Vacature
Wie zelf een vacature heeft kan die ook kwijt bij Loket Altena. Een  vacaturemelding per e-mail naar een consulente van Loket Altena is genoeg. Zij gaat vervolgens op zoek naar geschikte kandidaten. Zo spoedig als mogelijk worden hun CV’s naar de melder van de vacature opgestuurd. 

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.