woensdag 24 april 2024

Alles over Altena

Van Vugt in bres voor Loevestein

9 november 2012 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - Roland van Vugt, het Woudrichemse statenlid voor het CDA, heeft het Brabantse provinciebestuur gevraagd op te komen voor slot Loevestein.

Vanwege bezuinigingen door het Rijk dreigt de museumfunctie van slot Loevestein (gemeente Zaltbommel) binnen enkele jaren te verdwijnen. Dit treft zowel de provincie Gelderland als ook Brabant. Tussen het Brabantse vestingstadje Woudrichem (en het verdere gebied van het Land van Heusden en Altena) en het Gelderse Loevestein vindt veel toeristisch recreatief verkeer plaats (onder meer via een voet- en fietsveerverbinding).
 
Niet alleen vanuit toeristisch en recreatief oogpunt, maar ook vanuit cultureel-historisch perspectief hecht de CDA-fractie grote waarde aan de museumfunctie van slot Loevestein. Deze zou dan ook, wat Van Vugt betreft, in tact moeten blijven.
 
Brandbrief
Inmiddels heeft de gemeente Zaltbommel een brandbrief naar Provinciale Staten van Gelderland gestuurd. Van Vugt pleit ervoor dat ook de Brabantse gedeputeerden samen met het college van GS van Gelderland optrekken richting het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap om het tij voor Loevestein te keren.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.