donderdag 27 januari 2022

Alles over Altena

'Het welkom begon al op de parkeerplaats'

8 november 2012 (door AalburgNet)

ALTENA - Open Coffee Altena kan opnieuw terugkijken op een wel zéér geslaagde editie. Maar liefst 110 deelnemers smaakten het genoegen van goede koffie en prettig gezelschap in het nieuwe gebouw van Rabobank Almkerk. Lovend waren velen over de 'goede organisatie' en 'het warme welkom.' Eén deelnemer maakte melding van dat 'warme welkom' dat hem op de parkeerplaats al tegemoet kwam toen hem een plekje gewezen werd. Moppers waren er ook, maar dan vooral over het op te richten ondernemersfonds in Altena.

Van het (bijna) recordaantal Open Coffee-gangers kwamen de meesten uiteraard uit de regio. Toch heeft het businessnetwerk kennelijk ook aantrekkingskracht op ondernemers uit Dinteloord, Culemborg, Giessenburg en Gorinchem. Ook zij tekenden in voor de zesde editie, waarvan Rabobank Almkerk gastheer was. Na zes Coffee-bijeenkomsten mag de vorm bekend verondersteld worden. Er is dus een andere reden waarom ondernemers massaal op Open Coffee Atlena afkomen. Cor Spek (initiatiefnemer) verwoordde het in zijn openingswoord als volgt: 'Open Coffee Altena is een creatieve opstap om juist in deze ecomisch moeilijke tijd nieuwe mogelijkheden te smeden.' Niet stil blijven staan bij het bestaande, maar juist out of the box zoeken naar nieuwe, niet eerder verkende mogelijkheden van samenwerken. Hij riep de aanwezigen in dat verband op om 'met drie tot vijf nieuwe contacten weg te gaan vanmorgen. Dan is uw Open Coffee geslaagd.'
Ronald van den Ende (Kookstudio Heerlijk en Eerlijk - gastheer Open Coffee Altena 1.0 in Woudrichem) stelde dat je niet voor zaken naar deze bijeenkomsten moet gaan. 'Dat werkt niet. Wel gaat het om de contacten en het proces daarna.' Hij bedoelde daarmee dat juist na de contactlegging er van alles tussen ondernemers tot stand zou kunnen komen.

Radio-uitzending
Een noviteit deze ochtend was de live verslaglegging van de businessmeeting. Radio Aalburg FM registreerde de opening en de drie pitchesop de rode Coffee Stip  van respektievelijk Willem Timmer (architekt Rabobank Altena), Saskia Vonk (Appart Studio) en Christa willemsen (IK Styling). Aansluitend was reporter Henri Verhagen met microfoon in de zaal om ondernemers te interviewen. Alleen werkten de opgestelde radio's niet feilloos, zodat het direct meeluisteren naar de uitzending een lastige was. Tryntsje van Vessem (Bibliotheek Altena - foto links) nam niettemin de gelegenheid te baat om via de radio te vragen wie er Poolse werknemers in dienst heeft, of wie weet welke bedrijven Poolse werknemers in dienst hebben. Via Twitter liet van Vessem weten: "#biebaltena was weer present bij #opencoffee bij @RaboAltena. geweldig gebouw, superontvangst , vele nieuwe contacten! Dank organisatie."
Arie Kant (BBQ Veen) wist te melden: 'Ik vind het schitterend. Ben blij dat ik gekomen ben. Ik heb al een vijftal contacten opgedaan.'
Bernadette Hulswitt (Rabobank Altena) kon de luisteraars melden dat Open Coffee Altena 110 deellnemers op de teller had staan en dat Rabobank Altena, die graag midden in de samenleving staat, met bijzonder veel genoegen gastheer was van deze editie juist ook met het oog op de zakelijke klanten die de bank heeft.

Moppers
De plannen voor een nieuw ondernemersfonds in Altena vallen nog niet bij iedereen in goede aarde, zo viel tijdens de ondernemerskoffie ook te beluisteren. Diverse gesprekken mopperden over 'een verkapte belastingheffing' en 'wij begrijpen het niet en lopen er niet warm voor' tot 'waarom allemaal zo snel?'
Hoe het ook zij: Open Coffee Altena doet er kennelijk wél toe gelet op de reacties en de opkomst. Maar ja, het B2B-netwerk is dan ook informeel, laagdrempelig, gratis en gaat over (nieuwe) contacten leggen, kennis delen, ervaringen uitwisselen en - als de click er is - kaartjes uitwisselen om afspraken te kunnen maken voor een - wie weet wat voor goed - vervolg. 

Open Coffee Altena heeft in ieder geval een vervolg met editie 7.0 op 14 februari 2013 bij Autobedrijf Thur aan de Kelderstraat 2 in Genderen. Opnieuw van 09.30 tot 11.00 uur. (Foto's Aalburg.net - Binnenkort volgen er meer afbeelding van Open Coffee Altena 6.0)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.