donderdag 25 april 2024

Alles over Altena

Wethouder Loes Lijmbach vertrekt uit college Aalburg

6 november 2012 (door AalburgNet)

AALBURG - Wethouder Loes Lijmbach heeft vanochtend in de vergadering van het college van burgemeester en wethouders van Aalburg medegedeeld dat zij haar functie als wethouder van Aalburg onmiddellijk neerlegt.

In een persverklaring laat wethouder Loes lijmbach over haar besluit het volgende weten.

In de afgelopen week heeft het CDA zich beraden op de ontstane situatie. Als wethouder stap ik uit dit college omdat er geen enkel vertrouwen meer is dat BAB en SGP deze samenstelling nog steunen. Ook uit de oppositie proef ik geen of weinig draagvlak voor dit college.

In de afgelopen jaren heb ik mijn bijdrage aan het bestuur van de gemeente Aalburg geleverd, en zou dat graag voortzetten, maar dat kan alleen als er voldoende vertrouwen wordt gegeven aan een professioneel opererend college.  

Wij als CDA zijn van mening dat we die professionaliteit kunnen bieden en in dit college  geboden hebben. Het CDA nodigt alle andere partijen uit om op basis van professionaliteit hun verantwoordelijkheid te nemen.

Het is duidelijk dat we als CDA zeer teleurgesteld zijn in de coalitiepartners BAB en SGP, die geen eenduidige visie  laten zien, en bij herhaling  hun wethouders aanvallen. Een motie van afkeuring gesteund door verdeelde fracties is uiteraard geen basis om op verder te gaan.

Positie
Naar aanleiding van het aftreden van wethouder Loes Lijmbach beraden de wethouders Jaap van Luijk en Jan Spuijbroek zich nog op hun positie. Het is nu aan de politieke partijen om in overleg met elkaar te treden om te komen tot de vorming van een (nieuw) college.

Peiling
REAGEER ook via de Peiling op Aalburg.net en geef uw visie...  (direct onder 'Meest gelezen nieuws')

 

* Ja, dat is nu onvermijdelijk. Zo toont men leiderschap.

 

 

* Nee, het is voldoende nu Loes Lijmbach is vertrokken

 

 

* Dit gedoe is allemaal overbodig, iedereen kan aanblijven

Lees ook dit artikel...

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.