vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Records voor Biesboschzwemmers drietal

5 november 2012 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Een week na de Nederlandse kampioenschappen kwamen 350 junioren en jeugd zwemmers samen in Amsterdam voor de SportEmotion Cup. Tijdens deze wedstrijd kwamen alle zwemmers op drie slagen aan de start. Julia Verhoeven, Sanne van de Pol en Thomas Zielhorst wisten alle drie een persoonlijk record te zwemmen.

De eerste die in Amsterdam een persoonlijk record wist te zwemmen was Sanne. Op de 100 vrije slag haalde ze ruim 0,2 seconden van haar tijd af. Het zure voor Sanne was dat haar eindtijd nu goed was voor een startbewijs een week eerder. Op de 100 schoolslag en rugslag kon Sanne haar tijden niet aanscherpen, maar toonde wel progressie ten opzichte van eerder dit seizoen.

Thomas begon in Amsterdam op de 100 vlinderslag, hij bleef op bijna een seconde van zijn beste tijd steken. Hierna kwam Thomas op de 100 rugslag helemaal los. In een goed verdeelde race zwom Thomas ruim een seconde van zijn tijd en wist bijna binnen de 1 minuut en 3 seconden de race te beëindigen. Deze tijd is eveneens goed voor een clubrecord bij jongens onder 15, 17 en 19 jaar. Op de 100 vrije slag bleef Thomas 0,07 seconden boven zijn persoonlijk record steken.

Julia was de laatste die mocht starten en begon heel goed. Op de 100 schoolslag zwom ze bijna een halve seconde van haar persoonlijk record. Op de rugslag en vlinderslag liet Julia een goede eerste helft van de race zien, maar moest ze haar inspanningen in het tweede deel bekopen.

Agenda
In deze maand staan er nog vier wedstrijden op de agenda te beginnen met de competitiewedstrijd in Numansdorp. Vervolgens zijn er nog wedstrijden in Gorinchem, Roosendaal en Eindhoven. In Eindhoven strijden de Werkendammers om de sprint titels van Brabant.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.