vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Kozakken Boys verliest opnieuw van koploper

5 november 2012 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Voetbaltechnisch gezien was het wederom in orde. De punten waren echter opnieuw voor de tegenstander van Kozakken Boys. Dat de arbitrage niet in het voordeel van de runner-up was stond als een paal boven water maar het betekende niettemin de tweede nederlaag op rij voor de manschappen van Michel Langerak.

Kozakken Boys kwam sterk uit de startblokken maar verzuimde om direct in de beginfase het veldoverwicht op het scorebord tot uiting te brengen. Toen de enige voetballende ploeg van de middag het ook nog eens in de ogen van de arbiter gedaan had werd het een verloren middag voor de Kozakken. In de Topklasse gelden ook andere zaken dan een positieve voetbalintentie daar weten ze in Werkendam nu alles van. Kozakken Boys is in tegenstelling tot bijvoorbeeld Katwijk en GVVV nog geen gevestigde naam in de hoogste klasse van het amateurvoetbal en daar profiteren tegenstanders van als de KNVB een lichtgewicht afstuurt. Waar de Kozakken hun voeten willen laten spreken daar stort een Venendaler op het juiste moment ter aarde of is er even die arm om de schouder van de arbiter. Welkom in de Topklasse.

Douche
Arif Irilmazbilek was de eerste die voortijdig naar de douche mocht. De spits kreeg twee kaarten binnen het half uur en bezorgde Kozakken Boys daarmee een numerieke minderheid. Kozakken Boys bleef daarna gewoon de gevaarlijkste partij. Sjoerd van der Waal kreeg een kans en ook Ismael Yildirim had de mogelijkheid om de 1-0 op het scorebord te brengen. Na rust ging Kozakken Boys onverdroten verder. Arda Havar had net na de thee weinig geluk toen hij een ingooi van de doelman oppikte en de bal net voorlangs zag gaan. Toen GVVV met tien man nog niet in het spel voor kwam greep de arbiter opnieuw in. Een hard schot van korte afstand en appelerende GVVV’ers was voldoende voor een penalty en een rode kaart voor Iderlindo Freire. Dit buitenkansje was natuurlijk wel besteed aan de tot op dat moment niet in het spel voorkomende Dennis van Meegdenburg. Ondanks de negen man en de achterstand was Kozakken Boys nog niet verslagen. Toby Mulder ging mee naar voren en Kozakken Boys bleef de gevaarlijkste ploeg. Tien minuten voor tijd verdubbelde GVVV de voorsprong. Dat dit opnieuw niet op eigen kracht lukte was een schrale troost voor Kozakken Boys. Overduidelijk in buitenspelpositie werd de bal ontvangen en was Mirco Bovo voor de tweede maal geslagen.

Kozakken Boys maakt in korte tijd kennis met de wetten van de Topklasse. Zaterdag gaan de Werkendammers op bezoek in Capelle ad IJssel. Een nieuwe ronde met nieuwe kansen. (Kozakken Boys)

Lees meer over:

sport kozakken boys gvvv
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.