donderdag 25 april 2024

Alles over Altena

PvdA reageert op 'zaak Potters'

3 november 2012 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Het proces Jan Potters heeft onlangs opnieuw de lokale kranten gehaald. De raadsleden krijgen er van langs, "want de gemeenteraad heeft lijdelijk toegekeken." In de jongste nieuwsbrief reageert de PvdA op deze berichten, waar met name columnist Ton Kuppens snedig wordt aangepakt..

Fractievoorzitter Evert Begemann schrijft: "Toch, ondanks de suggesties die in diverse kranten heeft gestaan, heeft de PvdA wel degelijk aandacht voor deze zaak gevraagd. Maar altijd wel binnen de mogelijkheden die een raadslid ter beschikking staan. Wat mij echter in die berichten het meeste tegenstaat is dat er nu een soort volksgericht is losgebarsten richting de gemeentesecretaris, dhr. Erwin Koenen. Net zoals vroeger het volk optrok naar het politiebureau om met messen en zeisen een misdadiger eigenhandig een kopje kleiner te maken, wordt hij nu verbaal als een potentaat weggezet, "waar iedereen in het gemeentehuis bang voor is". En men baseert zich nog dan nota bene ook op een column van Ton Kuppens.

Laat ik hier twee dingen over zeggen:
1. Ton is een scherpe geest, maar fantaseert in zijn columns alles wat los en vast zit bij elkaar en schuimbekt regelmatig over alle mogelijke onderwerpen zonder zich enige vorm van redelijkheid aan te meten. Kuppens als maat voor de werkelijkheid: hoe kom je erop.
2. dat er ambtenaren zijn die het niet eens zijn met de aanpak van dhr. Koenen is duidelijk, maar van een algemene angstcultuur op het gemeentehuis lijkt geen sprake te zijn, getuige het gesprek dat ik (samen met Hennie Schermers van de CU), gevoerd heb met vertegenwoordigers van ondernemingsraad.

Het is beter de verhitte koppen af te laten koelen, de wapens weer op te bergen en rustig de uitspraak van de rechter af te wachten die zich vooral zal buigen over de vraag, of de gemeente Jan Potters terecht of niet terecht heeft ontslagen. En laat dan de discussie vooral gaan over de aanpak van de gemeente en met name over politiek verantwoordelijken: een ambtenaar doet slechts zijn werk voor en zover het college hem dat toestaat!"

Lees meer over:

pvda columnist potters kuppens
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.