woensdag 19 januari 2022

Alles over Altena

Op de zeepkist in debat over één Altena

2 november 2012 (door WoudrichemNet)

ALMKERK - Servicebioscoop Hollywoud houdt in samenwerking met columnist-presentator Piet Hartman en literair geweten Arie Wezemer op woensdag 7 november om 20.00 uur een debat over de toekomst van het beloofde Land van Heusden en Altena.

Op tafel ligt het plan dat varieert van netwerksamenwerking tot een ambtelijke fusie van Werkendam, Woudrichem en Aalburg of een algehele fusie. Een stevig panel zal het debat van advies voorzien: Helmi Huijbregts-Schiedon (lid Eerste Kamer voor de VVD en voorzitter adviescommissie Krachtig Bestuur Brabant), Carola Schouten (lid Tweede Kamer CU) en Henk Willems (oud-PvdA-burgemeester Heusden 1997-2011).

Zeepkist
Tien streekgenoten mogen in de Speakers Corner - op de spreekwoordelijke zeepkist - gedurende drie minuten hun toekomstdroom vertellen. Dat zijn: Sybille van Gammeren (De Ideeënkelder), Cor Spek (Open Coffee Altena), Bas de Peuter (ondernemer), Paula Jorritsma (Streekarchief), Bastiaan Snoek (voorzitter ANV Altena Biesbosch), Roland van Vugt (CDA-Statenlid), Cees de Bas (Werkgroep Duurzame Ontwikkeling), Robert Holmes (directeur VVV Altena Biesbosch).

De Telegraaf meldde maandagochtend, en het bleek te kloppen, dat het nieuwe kabinet van VVD en PvdA naar gemeenten wil van minimaal 100.000 inwoners. Volgens Henk Hak, van de beroemde conservenfamilie, is één gemeente onze redding. "Er zal wel een uitzondering worden gemaakt. Discussie verder overbodig. Het niveau is te laag! We moeten altijd naar Den Bosch om onze wensen en problemen op te lossen. Dat geldt voor veel ondernemers." Iedereen is 7 november welkom, met of zonder hooivork.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.