zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

Conferentie Eenzaamheid een succes

1 november 2012 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - WERKENDAM: Op 25 oktober jl organiseerden de gemeenten Werkendam en Woudrichem in De Kwinter in Werkendam samen de conferentie “Eenzaamheid nader beschouwd: op weg naar een gezamenlijke aanpak.” Meer dan 120 vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties waren bij de conferentie aanwezig, zoals zorgaanbieders, welzijnsinstellingen, woningcorporaties en diverse vrijwilligersorganisaties.

Zij luisterden naar twee inleidingen van Dr. Anja Machielse, expert op het gebied van eenzaamheid, en Arie Ouwerkerk, directeur van de Coalitie Erbij. Anja Machielse ging nader in op de achtergronden en aanpak van eenzaamheid. Arie Ouwerkerk presenteerde welke aanpak in de praktijk het beste werkt. De powerpoint presentaties van beiden vindt u onderaan dit bericht.

Actiepunten
Na de inleidingen hebben de aanwezigen in workshops actiepunten benoemd rondom de onderwerpen: het kan iedereen overkomen, prettig wonen en zinvol leven. Een samenvatting van de actiepunten staan hieronder.

De gemeenten Werkendam en Woudrichem gaan aan de slag met de actiepunten. Echter, hiervoor is ook de inbreng van de aanwezigen noodzakelijk. Daarom heeft iedereen die aanwezig was zich op kunnen geven voor het vervolg. In januari of februari 2013 zullen de gemeenten drie bijeenkomsten rondom de genoemde thema’s organiseren, om de actiepunten verder uit te werken en om te zetten tot concrete projecten. Hiervoor worden degenen die zich aangemeld hebben uitgenodigd.

Danken
De gemeente Woudrichem noteert op haar site: "Wij danken langs deze weg nogmaals iedereen voor zijn of haar inbreng en rekenen op de inbreng van allen bij het vervolg. Want als één ding de conferentie ons heeft geleerd, is het wel dat niemand eenzaamheid in zijn eentje kan oplossen en dat er velen voor nodig zijn."

Lees meer over:

conferentie eenzaamheid
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.