donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Veel records voor Biesboschzwemmers tijdens masterswedstrijd

29 oktober 2012 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - De masters van de Biesboschzwemmers hadden zaterdag jl.  een thuiswedstrijd die georganiseerd werd door Den Doorn en ZVDO. In Giessen werden 11 mastersclubrecords verbeterd en wist iedereen één of meerdere keren bij de beste drie in zijn of haar categorie te eindigen. De vier dames en vijf heren waren goed voor veertien eerste, vijf tweede en drie derde plaatsen.

Marjo Goelema en, master van het eerste uur, Annette Wijnja waren op al hun afstanden de beste in hun eigen categorie. Marjo zwom de 25 rugslag, schoolslag en vrije slag en verbeterde op de ‘school’ en ‘vrij’ haar persoonlijke records. Daarnaast wist ze op deze afstanden de clubrecords ook aan te scherpen. Op de schoolslag was er zelfs een verbetering van het Brabants Masters Record. Voor Annette waren er eerste klasseringen bij de 45-plussers op de 25 en 50 vrije slag en 50 vlinderslag. Op alle drie de afstanden waren er clubrecords.

Bij de heren was Mark Visser op al zijn afstanden de beste bij de heren tussen 20 en 24 jaar. Mark zwom de 50 vlinderslag, 25 rugslag en 25 schoolslag en hij wist op de rugslag zijn club- en persoonlijk record aan te scherpen.

Snelste
Marianne van Berchum, Sabrina Boekhout en Willem Boljé waren ook op diverse afstanden de snelste in hun categorie. Marianne deed dit op de 25 rugslag, terwijl ze op de 50 ‘vrij’ tweede werd en op de 25 vrije slag derde werd. Sabrina was de snelste op de 25 rugslag en 50 vrije slag. Op de 50 rugslag was ze de op een na beste. Willem was de snelste bij de heren tussen 40 en 44 jaar op de 50 vlinderslag, terwijl hij op de 50 ‘vrij’ naar de tweede plaats zwom.

Bastiaan Baggerman zwom naar een tweede plaats op de 200 vrije slag bij de heren 40-plus en hij verbeterde zich op de 50 vrije slag. Ingmar Visser wist op de 50 en 200 vrije slag zijn persoonlijke records aan te scherpen. Daarnaast verdiende hij op de 200 ‘vrij’ een derde plaats bij de heren tussen 30 en 34 jaar. De laatste deelnemer was Pieter Visser en hij wist op de 25 rugslag, wat niet zijn slag is, naar het zilver te zwemmen. Op de 25 schoolslag zwom Pieter naar het brons.

De laatste ereplaats was voor de estafette ploeg, bestaande uit Sabrina, Annette, Mark  en Willem. In de totaal uitslag hoefden ze maar een heren ploeg voor zich te dulden, maar in hun eigen categorie werden ze eerste.

Start
Begin december is de laatste wedstrijd van de Zuidelijke Cirkel in Terneuzen. Op dit moment hebben al enkele zwemmers ingeschreven en daar zullen er nog vele bij komen.  De komende maand komen de jongere zwemmers aan de start. Met wedstrijden in Amsterdam, Numansdorp, Gorinchem, Roosendaal en Eindhoven is het een drukke maand.

Lees meer over:

sport Masters biesboschzwemmers
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.